Domeniul prelucrarii pieilor de animal cu scopul de a le transforma in accesorii vestimentare sau chiar imbracaminte cunoaste de zeci de ani expansiuni impresionante. Desi in ultimul timp tot mai multe organizatii non-profit incearca sa stopeze utilizarea pielor naturale de animale pentru fabricarea de produse, producatorii de marochinarie continua sa produca accesorii de piele cu scop vestimentar.

Asta inseamna ca si cei care prelucreaza, direct, piele, sunt si ei la mare cautare, pentru ca meseria de marochiner este pe cale de disparitie. Automatizarea a facut din adevaratii marochineri o „specie de meseriasi” care este in pericol de disparitie. Desi automatizarea a adus beneficii uriase tuturor doemniilor de producere sau fabricare, automatizarea nu a reusit sa inlocuiasca un ingredient specific omenesc: creativitatea.

Pentru piese originale, care sa vanda, marile case de moda inca mai au nevoie de oamenii care sa isi puna amprenta asupra procesului de productie, pentru ca produsele finite sa fie autentice si „cu lipici la public”.

tiparemarochinarDaca esti intr-un impas profesional, trebuie sa iti spun ca meseriile „pierdute” sunt cele pe care trebuie sa le iei in considerare cu seriozitate si un strop de viziune. Marochinerii sunt meseriasi cautati oriunde in lume, si in tarile ca Romania, cu precadere pentru ca lucreaza bine si ieftin, in comparatie cu marochinerii cu renume din Italia sau Portugalia. Trebuie totusi sa stii ca marochinerul lucreaza si cu pielea sintetica. Cu alte cuvinte, daca vreodata in viitor va fi interzisa utilizarea pieilor naturale, marochinerul tot va avea un loc de munca, lucrand pielea sintetica in locul celei  naturale. In cadrul unor cursuri de calificare ca marochineri vei invata, cu siguranta, care sunt diferentele dintre pielea naturala si cea sintetica. Mai mult decat atat, daca vei gasi cursurile potrivite, vei putea sa inveti sa lucrezi cu piei pretioase cum este cea de sarpe sau de crocodil. In felul acesta sansele sa iti castigi o existenta indestulata de pe urma meseriei de marochiner cresc considerabil.

Un marochiner care stie sa prelucreze pielea pretioasa si sa o transforme in accesorii extraordinar, este cu adevarat valoros, iar cei care te vor cauta pentru a lucra cu tine, vor aprecia profesionalismul si competentele tale. Stii care este partea cea mai buna? Tu vei simti aprecierea lor prin cat de mult vor fi ei dispusi sa plateasca timpul si valoarea pe care tu o aduci produsului.

Nu este suficient sa vrei sa faci o cariera, este important sa fii pasionat de ceea ce faci pentru ajunge valoros pentru o companie. Dar daca iti place ceea ce faci si aduci un plus de originalitate in munca ta, cu siguranta vei fi tu cel cautat, fara sa fie nevoie sa cauti tu fabrica de confectii cu care sa lucrezi.

Retine, nu consta totul in joburile conventionale pe care le cauta toata lumea. Succesul vine din autenticitate, din dorinta de a fi direfit, din posibilitatea de a fi, de a sti sau a fi capabil sa faci lucruri diferite. Fii diferit si vei avea un succes mai rasunator. Fii diferit si vei putea sa iti gasesti un loc potrivit pentru tine. Incearca o calificare in marochinarie, inainte sa ti-o ia altii inainte.

Acum este momentul sa urmezi cursuri de calificare ca marochinerhttp://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2016/07/tipareMarochinarie_m.pnghttp://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2016/07/tipareMarochinarie_m-150x150.pngadminCursuricursuri calificare confectioner piele,cursuri calificare croitorie,cursuri calificare marochiner,cursuri initiere croitorieDomeniul prelucrarii pieilor de animal cu scopul de a le transforma in accesorii vestimentare sau chiar imbracaminte cunoaste de zeci de ani expansiuni impresionante. Desi in ultimul timp tot mai multe organizatii non-profit incearca sa stopeze utilizarea pielor naturale de animale pentru fabricarea de produse, producatorii de marochinarie continua...Blog despre Bucuresti la zi