Probabil ca mergi la manichiura semipermanenta in mod regulat pentru a obtine mainile si picioarele ingrijite si lustruite, dar te-ai intrebat vreodata ce trebuie neaparat sa stii, sau cum sa iti dai seama daca un salon igienizeaza in mod corespunzator echipamentul lor? Am intrebat expertii despre ceea ce se intampla cu adevarat in spatele scenei de la manichiura semipermanenta. Citeste mai departe pentru a afla fapte putin cunoscute despre saloanele de manichiura.

1.. Aducerea propriilor instrumente de manichiura semipermamanta nu este neaparat mai sigura.

fingernails-Iti aduci forfecutele  si taietoarele de  cuticule la salon? Daca este asa, este posibil sa nu iti faci , de fapt, nici o favoare. „Este mult mai probabil ca instrumentele personale ale cuiva sa fie mai neigienice decat cele din salon”, spune un manichiurist. Ea continua sa explice ca unii clienti aduc de obicei instrumentele  lor in geanta, fara a le igieniza, si acestea devin un teren propice pentru bacterii. Pe de alta parte, dupa fiecare client, saloanele profesionale curate instrumentele cu apa si sapun pentru a indeparta resturile, acestea sunt urmate de un (minim) de 10 minute de sterilizare. Daca totusi vrei sa folosesti doar instrumentele tale, atunci sterilizeaza-le dupa fiecare utilizare: curata-le cu apa si sapun, apoi lasa-le timp de cel putin 10 minute intr-o solutie de dezinfectant .

  1. Ar trebui sa renunti la fosta manichiurista daca…

… prezentati semne de infectie, cum ar fi durere, mancarime si roseata in jurul cuticulelor, care sunt adesea cauzate de taierea gresita a cuticulelor. „Chiar daca salonul este serios in cee ace priveste igiena, te poti alege cu tot felul de bacterii sau ciupercilor un numar diferit de moduri, inclusiv din mainile manichiuristei, care tocmai a manacat sau a facut alta manichiura. Orice persoana care a suferit o infectie unghiilor va va spune ca aceasta conditie este deloc usoara: Cele mai multe cazuri duc la umflarea cuticulelor (tipic unei infectii bacteriene) sau decolorarea unghiilor (caracteristica unei infectii fungice), care se pot raspandi in restul mainii si va necesita o vizita la doctor. Aceste tipuri de infectii necesita de obicei un tratament de antibiotice pe cale orala pentru recuperare, desi infectia  poate lasa unghia desfigurata saptamani bune.

  1. Un bacisis de 20% este de obicei adecvat

„As spune 20% este regula de aur”, spune un technician la un salon de manichiura semipermanenta. Si, in conformitate cu ea, aceasta regula se aplica atat la spa-uri si saloanele de manichiura cu pret redus, care ofera in mod frecvent o manichiura si pedichiura la un pachet de aproximativ 60-70 de lei. „La saloanele cu discount, pretul este compromis undeva si este, de obicei, la produse”, spune acesta. De exemplu, ei pot reduce calitatea la produsele pe care le folosesc, sau la tipul de lotiune pe care o folosesc pentru a hidrata picioarele. „Contrar a ceea ce cred majoritatea oamenilor, o manichiura ar trebui sa dureze pana la 20 de zile inainte de rupere sau de a deveni plictisitoare”.

Alege un salon in care te simti confortabil si in care esti sigura ca regulile de igiena sunt respectate. Abia atunci, vei sti ca pretul platit merita toti banii.

Ce trebuie sa stii cand mergi al manichiura semipermanentaadminSanatateProbabil ca mergi la manichiura semipermanenta in mod regulat pentru a obtine mainile si picioarele ingrijite si lustruite, dar te-ai intrebat vreodata ce trebuie neaparat sa stii, sau cum sa iti dai seama daca un salon igienizeaza in mod corespunzator echipamentul lor? Am intrebat expertii despre ceea ce se...Blog despre Bucuresti la zi