Industrializarea, in continua crestere la nivel global, a generat efecte daunatoare asupra ecosistemului, a unor specii de animale si plante, sanatatii omului cat si asupra incalzirii globale care are un ritm tot mai alert. In plus, nereciclarea materialelor de tip deseruri pe care orice fabrica le produse, fac ca efectele asupra mediului inconjurator sa fie dezastruase.

O organizatie sau companie care isi doreste succesul ar trebui sa identifice toate aspectele de mediu ale activitatilor desfasurate, sa utilizeze o metodologie evidenta si obiectiva pentru a ierarhiza aceste aspecte in ordinea importantei impactului asupra mediului inconjurator si sa-si orienteze sistemul de management pentru a urmari imbunatatirea si minimizarea impacturile care au o amprenta semnificativa asupra mediului.

Prin desfasurarea activitatilor domeniului si prin fabricarea produselor sau furnizarea serviciilor, orice organizatie/companie consuma resurse naturale si utilizeaza surse de energie care nu sunt regenerabile in timp si totodata produce produse secundare sub forma de deseuri.

Abordarea si certificarea cu un sistem de management de mediu, certificat ISO 14001,  reprezinta adoptarea unei conduite sistematice in vederea tratarii aspectelor de mediu ale unei organizatii. Sistemul de management de mediu constituie un „instrument” extrem de util, care permite organizatiilor si companiilor si chiar si institutiilor, de orice marime sau domeniu de activitate sa controleze sistematic impactul pe care activitatile, produsele sau/si serviciile lor cauzeaza, in mod daunator, repercursiuni asupra mediului inconjurator.

Un certificat ISO 14001 solicita unei organizatii/companii sa declare ce eforturi depun in privinta controlarii si reducerii impactului asupra mediului inconjurator, sa realizeze in practica ceea ce a declarat in politica sa de mediu si sa inregistreze in sistem eventuale probleme de acest gen.

Avantajele certificarii sistemului de management de mediu

  • Mentinerea cotei de piata prin promovarea unei imagini organizationale ecologice;
  • Atingerea unor performante de mediu reale partilor interesate, colaboratori, investitori, parteneri, client, printr-un management tehnic si economic asupra problemelor de mediu;
  • Atragerea investitiilor externe;
  • Reducerea riscurilor de asigurare;
  • Reducerea costurilor prin utilizarea eficienta a resurselor si reducerea riscului producerii accidentelor de mediu.
  • Pierderi materiale reduse din cauza reducerii numarului de accidente;
  • Promovarea unor produse ecologice pe piata;
  • Creşterea increderii partenerilor de afaceri si a viitorilor investitori;
  • Obtinerea unei imagini pozitive in domeniul afacerilor;

Cum functioneaza un sistem de managemet conform unui Certificat ISO 14001?

ISO 14001 nu stabileste un nivel de performanta de mediu. Daca aceste niveluri de performanta de mediu ar fi specificate sau stabilite, ele ar trebui sa se refere la fiecare domeniu de activitate si acest lucru ar necesita cate un standard referitor la Sisteme de Management de Mediu pentru fiecare domeniu de activitate si pentru fiecare tip de afacere).

ISO 14001 are standarde specifice care se refera la diverse probleme de mediu si la solutionarea lor. Scopul unui Certificat ISO 14001:2015 este de a oferi o baza pentru abordarea strategica a politicii de mediu ale organizatiei, a planurilor si actiunilor sale.

La fel ca si Certificat ISO 9001, ISO 14001 impune realizarea sistemului de management al mediului pentru a verifica eficacitatea acestuia, indeplinirea obiectivelor fixate si respectarea standardelor si reglementarilor aferente. Certificarile ISO 14001 sunt concepute pentru a oferi informatii suplimentare in scopul functionarii eficiente a sistemului de management de mediu, oferind informatii despre practicile de proceduri curente si/sau ofera o posibilitate de imbunatatire.

Certificat ISO 14001 un sistem eficient de management de mediu pentru sanatatea si securitatea in muncahttp://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2020/02/certificare-iso.jpeghttp://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2020/02/certificare-iso-150x150.jpegadminServiciicertificare iso ieftina,certificat 27001,certificat calitate,certificat iso,certificat iso 14001,certificat iso 9001Industrializarea, in continua crestere la nivel global, a generat efecte daunatoare asupra ecosistemului, a unor specii de animale si plante, sanatatii omului cat si asupra incalzirii globale care are un ritm tot mai alert. In plus, nereciclarea materialelor de tip deseruri pe care orice fabrica le produse, fac ca...Blog despre Bucuresti la zi