Acest document portabil A1 dovedeste mentinerea titularului la sistemul de securitate sociala din Romania. Lipsa acestui document a1 impiedica desfasurarea activitatii tale profesionale pe teritoriul altui stat membru U.E.

Fara acest document, se aplica regula generala din domeniul asigurarilor sociale. Regula care se refera la taxele sociale ce se achita conform legislatiei, din statul in care se desfasoara activitatea.

Exista un principiu de baza pe care trebuie sa il retii si sa il iei in serios, persoanele carora li se aplica toate regulamentele europene cu privire la pluriactivitate, intre sub incidenta legislatia unui singur stat membru. Daca persoanele salariate sau acele persoane care isi desfasoara activitatea independent, se aplica legislatia statului membru unde se realizeaza activitatea.

Cei care primesc remuneratii in numerar pe un termen scurt pentru desfasurarea activitatii independente sau salariate, intra sub incidenta legislatiei statului membru unde are loc activitatea. Oricare alta persoana se va supune legislatiei statului membru de resedinta.

Trebuie sa fii mereu la curent cu formularul a1 transportatori deoarece acest document te va ajuta sa iti desfasori activitatea conform legii, asa cum se cuvine.

Sunt situatii exceptionale in care se pot justifica si alte criterii in afara de locul de munca. Situatiile acestea includ si detasarea lucratorilor intr-un stat membru diferit, pentru o perioada determinata dar si cazurile in care persoana care lucreaza in doua sau in mai multe state, precum si alte categorii de lucratori, de exemplu functionarii publici.

Acest formular a1 trebuie sa fie obligatoriu prezentat de catre angajator sau de catre titular, organismului de control din statul in care isi desfasoara activitatea, pentru confirmarea situatiei titularului cu privire la asigurarile sociale si pentru indicarea tarii in care sunt platite cotizatiile asigurarilor sociale. Bazeaza-te ori de cate ori poti pe o echipa de inalta calitate care iti va oferi o multime de informatii cu privire la formularul a1 transportatori.

Astfel, vei putea lucra corect din punct de vedere legal si nu vei intampina absolut niciun impediment. Este firesc sa fii mereu la curent cu tot ceea ce se intampla in jurul tau, indiferent de subiect, deoarece doar asa poti evolua pe mai multe planuri.

Chiar daca aceste formulare A1 sunt nominale, ele pot fi solicitate doar de persoana care exercita activitatea independenta sau de catre angajator. Fiecare stat european are o proprie institutie, care e unica la nivelul national ce poate sa elibereze asemenea tip de formulare. De regula, institutiile care sunt insarcinate cu o coordonare a securitatii sociale la nivel national.

Acest document A1 se poate solicita pentru o persoana care isi desfasoara activitatea in calitate de persoana independenta autorizata/angajat pe teritoriul altui stat in afara celui de resedinta, pe o perioada de maxim doi ani.

Pentru un functionar public care opereaza pe teritoriul altui stat, pentru marinari, pentru cei angajati care desfasoara activitati independente. Pentru alte informatii suplimentare sau daca mai ai nevoie de cateva nelamuriri, tot ceea ce ai de facut este sa suni la numarul de telefon afisat si sa primesti rapunsurile pe care ti le doresti.

Esti doar la un pas de reusita, nu uita!

Informatii despre formularul a1 transportatorihttp://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2020/01/formularul-a1.jpeghttp://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2020/01/formularul-a1-150x150.jpegadminServiciidetalii formular a1,formular a1,formulare a1,formularul a1,formularul a1 transportatoriAcest document portabil A1 dovedeste mentinerea titularului la sistemul de securitate sociala din Romania. Lipsa acestui document a1 impiedica desfasurarea activitatii tale profesionale pe teritoriul altui stat membru U.E. Fara acest document, se aplica regula generala din domeniul asigurarilor sociale. Regula care se refera la taxele sociale ce se achita...Blog despre Bucuresti la zi