Exfolierea este o metoda care va permite sa eliminati celulele moarte ale pielii de pe suprafata pielii, permitandu-va sa eliberati porii, sa curatati in profunzime pielea si sa reduceti cosurile, punctele negre si petele.

Principalele metode de exfoliere includ peeling si scrub, care, desi indeplinesc aceeasi functie, actioneaza diferit: daca scrubul permite o exfoliere mecanica a suprafetei datorita micro-granulelor continute in interiorul compusului, de fapt, peelingul, produs de consistenta apoasa similar cu un gel, foloseste o actiune chimica actionand mai profund si stimuland regenerarea celulara.

Concret, peelingul chimic presupune aplicarea pe zonele pielii care trebuie tratate (de obicei in corespondenta cu fata, gatul sau mainile), a unei solutii care indeparteaza stratul superficial al pielii moarte aducand la lumina o piele regenerata, mai neteda si mai putin marcate de pete, riduri si imperfectiuni. Pentru peeling-ul facial se foloseste penseta de extragere a punctelor negre care ajuta la extragerea acestora fara lasa urme sau leziuni la nivelul pielii.

In functie de intensitatea actiunii de exfoliere, se pot distinge trei tipuri de coaja chimica:

– superficial, in care se foloseste un acid cu actiune delicata, cum ar fi acidul alfa hidroxi sau acizii din fructe, utili pentru a patrunde doar stratul superior al pielii. Acest tip de tratament este utilizat pentru a imbunatati aspectul de pete usoare sau piele aspra, precum si pentru a reimprospata fata, gatul, decolteul sau mainile.

– mediu, in care acidul glicolic sau acidul tricloroacetic este utilizat pentru a ajunge la straturile intermediare ale epidermei. Tratamentul este utilizat pentru a imbunatati petele de varsta, ridurile, pistrui si pentru a obtine o decolorare moderata a pielii. Poate fi folosit si pentru netezirea pielii aspre si tratarea keratozei actinice.

– profund, care presupune aplicarea acidului tricloroacetic sau a fenolului pentru a patrunde adanc in stratul mijlociu al pielii. Tratamentul inlatura ridurile adanci, petele de varsta, pistruii si cicatricile superficiale. Daca este utilizat pe fata, procedura poate fi efectuata o singura data.

Ideale pentru tratamentul cicatricilor de acnee, a liniilor fine, a petelor solare si a pielii infioratoare, cojile chimice nu sunt recomandate persoanelor cu infectii, boli active ale pielii, pielii deteriorate, arsuri solare sau herpes. Este, de asemenea, contraindicat la gravide si atunci cand sunt prezente psoriazis, eczeme, dermatite sau rozacee.

O procedura de acest fel se poate efectua intr-un salon de infrumusetare sau acasa uneori cu penseta de extragere a punctelor negre. Acesta procedura este necesara in randul femeilor, dar si pentru barbati pentru un aspect estetic. Trebuie doar sa va ganditi ca poate doriti sa faceti un selfie estetic cu un dispozitiv cum ar fi selfie ring light care se aplica pe telefon pentru o claritata mai buna. Sau mai exista lumina portabila de selfie, care ajuta de asemenea sa aveti poze cu o claritate foarte impresionanta. De aceea folosirea anumitor tratamente faciale si eliminarea punctelor negre inestetice este vitala atat pentru poze cat si pentru aspectul exterior care poate fi vazut cu ochiul liber.

Peeling si penseta de extragere a punctelor negre http://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2019/10/WhatsApp-Image-2019-04-09-at-18.31.41-600x600.jpeghttp://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2019/10/WhatsApp-Image-2019-04-09-at-18.31.41-600x600-150x150.jpegadminUncategorizedExfolierea este o metoda care va permite sa eliminati celulele moarte ale pielii de pe suprafata pielii, permitandu-va sa eliberati porii, sa curatati in profunzime pielea si sa reduceti cosurile, punctele negre si petele. Principalele metode de exfoliere includ peeling si scrub, care, desi indeplinesc aceeasi functie, actioneaza diferit: daca scrubul permite o exfoliere mecanica...Blog despre Bucuresti la zi