Atunci cand un produs este certificat din punct de vedere al calitatii si conformitatii cu regulile general acceptate, inseamna ca o terta parte  – firma care acorda certificarea – a dovedit ca anumitul produs respecta respectivele reguli si norme.  Aceste certificate de calitate si conformitate, evident, sunt necesare doar companiilor producatoare sau care comercializeaza produse importate. Certificatele atesta ca produsele nu prezinta negeruli de productie sau riscuri asupra sanatatii utilizatorului. Pentru ca rodusele sa fie 100% de incredere, firma producatoare are nevoie de o combinatie de certificate iso care sa ateste faptul ca procedura de productie este bine pusa la punct, ca aceasta procedura nu reprezinta un pericol pentru angajati,  ca procesul de productie in sine nu reprezinta un pericol pentru mediul inconjurator, precum si certificarea calitatii produsului finit.

Din procesul de certificare in calitate si conformitate fac parte mai multe etape importante ce nu pot fi omise.

Prin initierea procedurilor de certificare si pregatirea documentatiei incepe orice proces de acordare de certificate de calitate si conformitate.

Inainte de a se trece la evaluarea produselor, exista intai o etapa de audit de evaluarea care are mereu loc inaintea certificarii.

Prima etapa se refera la evaluarea conformitatii produselor. Aici se vor lua in calcul standardele nationale, internationale dar si oricare directive europene care au legatura cu produsul. Daca acestea se respecta atunci se trece la pasul urmator.

seal-167In acesta sa va evalua procesul de productie in sine, avand in vedere aceleasi standarde de la nivel national, international dar si european. Aceasta etapa mai are numele de audit la fata locului, unde un specialist in domeniu, de la firma de certificare va veni la locul de productie pentru a analiza daca intr-adevar nivelul de calitate general acceptat este respectat.

Urmatoarea etapa se refera la imaginea per total a produsului, precum si la evaluarea eventualilor distributori sau re-selleri. Daca produsul este certificat, atunci se vor elibera certificate de calitate si conformitate pentru fiecare dintre distribuitori, astfel incat acestia sa aiba certitudinea dar si dovada ca distribuie produse de calitate.

Cu toate acestea, drumul nu este gata inca. Pentru ca standardele de calitate se pot schimba, dar si pentru ca o companie producatoare poate intra intr-un stadiu de plafonare, certificatele de calitate si conformitate au o anumita perioada de valabilitate  –  de obicei de trei ani. Dupa acesti trei ani, firma producatoare va trebui sa se recertificare, insa procesul va fi unul simplificat, nemaifiind nevoie decat de o reverificare a procedurilor de productie.

In plus, pentru ca firma certificatoare sa se asigure ca standardele de calitate sunt mereu indeplinite, aceasta va putea sa efectueze supravegheri periodice, inopinate sau nu, pentru a verifica respectarea acelorasi standarde de calitate.

Daca sunteti de parere ca acest proces este prea greoi pentru dumneavoastra sa stiti ca are cel mai important avanataj dintre toate – profitul majorat. Aceasta este probabil principala motivatie pe care o invoca producatorii de fiecare data cand doresc sa isi certifice produsele. La urma urmei, increderea clientilor este mai importanta decat orice proces greoi de certificare.

Totul despre un certificate de calitate si conformitatehttp://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2016/09/seal-1674127_960_720.pnghttp://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2016/09/seal-1674127_960_720-150x150.pngadminServiciicertificare iso 14001,certificare iso 9001,certificare iso 9001 pret,certificare ohsas 18001​,certificari iso,certificat calitate si conformitateAtunci cand un produs este certificat din punct de vedere al calitatii si conformitatii cu regulile general acceptate, inseamna ca o terta parte  - firma care acorda certificarea – a dovedit ca anumitul produs respecta respectivele reguli si norme.  Aceste certificate de calitate si conformitate, evident, sunt necesare doar...Blog despre Bucuresti la zi