Nascut la 24 mai 1937 in judetul Buzau, indragitul artist de muzica populara si etno Benone Sinulescu a obtinut numeroase succese de-a lungul carierei sale. Aceasta a debutat cu melodia “In muntii Buzaului” la varsta de 17 ani, urmand o colaborare cu Ansamblul Ciocarlia, alaturi de care a inregistrat un mare success chiar si peste hotare.

Lui Benone Sinulescu I s-au acordat premii si distinctii, prin Decretul nr. 1122 din 1967 al Republicii Socialiste Romania. Renumitul artist a inregistrat numeroase albume. A trecut de la muzica populara la etno, adaptandu-se modernitatii si dobandind popularitate si audienta.

Fiind intrebat de succesul sau inca de tanar, acesta a raspuns:”Eram intr-o conjunctura favorabila, am aparut intr-o vreme in care erau la moda toti monstrii sacrii ai scenei, toti acei granzi ai cantecului romanesc: Maria Tanase, Ioana Radu, Mia Braia, Ion Luican… Erau uriasi! Sansa mea a fost ca am venit cu un stil propriu, sincer, cu un stil liric. Am scos capul, cum se spune, foarte repede, m-am mirat si eu de ce se intampla cu mine! Cantecul cu care m-am lansat, “Straina mamii, straina”, a fost apreciat de foarte multe condeie care au scris atunci despre mine. Unul dintre ele a fost Sadoveanu, pe care l‑am cunoscut cand eram un pusti, la debutul meu la Radio,in 1955.”

Sinulescu Benone a cunoscut pe parcursul vietii sale nenumarati scriitori renumiti ca Mihai Sadoveanu si Nichita Stanescu. Indragitul artist a povestit despre prima sa intalnire cu Mihail Sadoveanu: “El avea o emisiune la radio. Eu ma indreptam spre studioul T3 si din spate am auzit un murmur: “Straina mamii straina/ Ca garoafa din gradina”. Am intors capul si am inlemnit. Era Mihail Sadoveanu. Zice:„Tinere, canta si mie un pic cantecul asta!”. L-am cantat si a fost foarte impresionat. Eram un pusti slabanog, mititel; dar aveam par si l-am invitat la Ateneu, unde aveam concert duminica de duminica, fiind solist la Ansamblul Ciocarlia si la orchestra Barbu Lautaru. A fost cea mai mare multumire a mea cand Mihail Sadoveanu a venit la concertul meu. L-am cautat apoi eu pe dumnealui, dupa ce mi s-a propus sa joc rolul unui tarcovnic intr-un film de Eugen Barbu. Filmul nu s-a mai facut.”

Artistul are nenumarate aparitii la TV. Il putem gasi pe site-ul sau official Benone Sinulescu si pe bine-cunoscuta platforma youtube cu numele de Benone Sinulescu Official.

Repertoriul sau este vast, fiind compus din nenumarate melodii populare ca si “La o margine de sat,1972”, “La casuta cu pridvor,1979”, “Nunta la romani,1977”, melodii etno ca si “Radu mamii, 1999”, “De cand mama ne-o facut, 2000”, “Roata vietii, etno-dance, 2002”, dar si colinde  precum “Cadoul visat 2002”, “Domnul nostru-I Dumnezeu,2011”, “Ce frumos e, 2004”.

Benone Sinulescu a dezvaluit detalii mai putin cunoscute despre debutul sau in calitate de artist. Pe vremea lui Nicolae Ceausescu, imaginea acestuia a fost “patata” de vorbele oamenilor rauvoitori. Acesta a declarant ca oamenii au o imaginative bolnava si a dezis spusele oamenilor cum ca si-ar fi omorat sotia cu toporul, ca ar avea doar un plaman sau ca a facut puscarie.

Viata lui Benone Sinulescuhttp://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2019/02/27-1.pnghttp://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2019/02/27-1-150x150.pngadminDiversebenone sinulescu,benone sinulescu official,nea beni,repertoriu benone sinulescu,sinulescu benone,site oficial benone sinulescuNascut la 24 mai 1937 in judetul Buzau, indragitul artist de muzica populara si etno Benone Sinulescu a obtinut numeroase succese de-a lungul carierei sale. Aceasta a debutat cu melodia “In muntii Buzaului” la varsta de 17 ani, urmand o colaborare cu Ansamblul Ciocarlia, alaturi de care a inregistrat un mare success chiar...Blog despre Bucuresti la zi