Curatarile regulate sunt cheia pastrarii mobilierului tau de exterior in conditii perfecte. Pentru cele mai bune rezultate, poti spala si curate mobilierul tau, cam de 4 ori pe ani, la inceput si la sfarsit de vara si inca de vreo doua ori, atunci cand este nevoie.

Pentru mese si scaune de terasa, din lemn trebuie sa folosesti o solutie ce contine uleiuri, amestecata cu putina apa calda; vei gasi astfel de solutii in magazinele de bricolaj si gradinarit. Desi poti sa iti creezi singur solutiile acasa, tot cele din comert sunt cele mai eficiente, insa ai grija sa citesti bine instructiunile inainte. Pentru mobilierul din rattan, de exemplu, va trebui sa diluezi aceste solutii, pentru a nu-I dauna mai tare.  In plus rattanul poate fi spalat din cand in cand sub jetul de apa, pentru a preveni murdaria sa se adune intre fibre.

Pentru lemnul de esenta tare ar trebui sa iei in considerare slefuirea sa si adaugarea unui strat nou de lac sau de vopsea, o data pe an.

6-elenancem-346x231Pentru mesele si scaunele de terasa din metal – fie ca vorbim de fonta, metal turnat, inox sau aluminiu – pericolul cel mai mare este oxidarea. Poti sa il lustruiesti cu ajutorul unei solutii de 50% apa+50% otet, insa ai grija sa nu folosesti amoniu sau sodiu, pentru ca acestea cauzeaza oxidarea.

Mobilierul din aluminiu poate fi spalat sub jetul de apa,  iar daca mobilierul are urme de muradrie, poti folosi o carpa moale imbibata cu un produs de curatire neabraziv.

Daca vezi urme de rugina, slafuieste partea respectiva. Ca sa nu rugineasca inapoi, aplica o solutie anti-rugina, ori chiar cu vopsea. Pentru o acoperire integral poti apela la vopsirea electrostatica. Daca tot mai ajuns la acest capitol, poti chiar si sa ceruiesti mobilierul de exterior, din metal, va straluci in lumina soarelui de dimineata.

Pentru mobilierul din sticla, detergentul de vase sic el de geamuri, sunt evident, cele mai bune solutii de curatare. La fel ca la mesele si scaunele din aluminiu, foloseste o carpa moale si solutii neabrazive care sa nu zgarie suprafata. Ca sa scapi de micile bucatele de fibra ce raman pe suprafata sticlei, foloseste o carpa moale imbibata in otet sau alcool si sterge totul, pentru a da mai multa stralucire. Ca se eviti depunerea de murdarie sterge si dedesubrul meselor si scaunelor cel putin o data pe luna. Altfel rista ca acea murdarie sa devina permamenta. Daca exista zgarieturi sau ciupituri in marginile mobilierului, foloseste din comert rasina pentru repararea sticlei, si vei vedea ca ai reintregit mobilierul fara prea mult efort.

Plasticul este, probabil, cel mai folosit material cand vine vorba de mese si scaune de terasa, dar este si cel care sufera cel mai tare sub incidenta razelor soarelui. Pentru a curate acest material putem folosi mai multe tipuri de detergent. De la Solutia de spalat vasele pana la detergentul de haine amestecat cu apa calda, totul poate fi folosit. Pentru plasticul colorat putem folosi otet amestecat cu putina apa calda.  Pentru cel alb, putetm amesteca si putin inalbitor, sau clor, in timp ce pentru petele incapatanate putetm folosi o carpa imbibata cu otet. Poti chiar sa aplici si un strat subtire de ceara.

Iata deci, cat de simplu este sa iti pastrezi mesele si scaunele terasei tale.

Cum sa ai grija de mese si scaune de terasahttps://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2017/03/6.Elenancem-346x231.jpghttps://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2017/03/6.Elenancem-346x231-150x150.jpgadminMobilamasa si scaune terasa,mese de exterior,mobilier horeca exterior,mobilier rattan natural,picioare de masa din fonta,picioare din fonta pentru masaCuratarile regulate sunt cheia pastrarii mobilierului tau de exterior in conditii perfecte. Pentru cele mai bune rezultate, poti spala si curate mobilierul tau, cam de 4 ori pe ani, la inceput si la sfarsit de vara si inca de vreo doua ori, atunci cand este nevoie. Pentru mese si scaune...Blog despre Bucuresti la zi