Utilizarea motosapelor ca ajutor pentru lucrarile din gradina casei, a livezilor, a serelor si a suprafetelor cultivate mai mici nu mai este de mult o raritate, devenind in ultimii ani, odata cu diversificarea ofertelor, cat se poate de accesibila. Multumita lor, gospodarii isi pot lucra pamantul mult mai rapid si mai eficient, cu ajutorul utilajelor potrivite.

Motosapele BSR sunt construite astfel incat sa permita lucrarea pamantului obtinand performante maxime, chiar si in conditii de vreme neprielnice sau pe terenuri dificile, avand la dispozitie o gama larga de modele, cunoscute pentru robustetea si eficienta lor.

Este bine sa cunoastem de la inceput diferentele de termeni pentru utilajele pe care le vom intalni, astfel motocultoarele sunt folosite cu precadere pentru suprafetele mici si medii, fiind destinate in special gospodariilor si exploatarilor de tip „hobby”. Ele au o putere a motorului mai redusa, si o latime a frezei de pana la 1m. Adancimea de lucru considerata optima ar trebui sa fie undeva in jurul a 25cm-30cm. Verificati ca ghidonul sa fie unul comod, preferabil sa fie reglabil.

motocultor-bsrPe de alta parte, motocultorul este urmatorul pas inspre o exploatare profesionala, fiind mult mai puternic, adaptat unei utilizari intensive, astfel el va avea nevoie si de o mentenata specializata, fiind capabil a realiza mai multe tipuri de lucrari, cu ajutorul frezelor si accesoriilor potrivite.

Puterea motorului variaza intre 5CP, 7Cp, 9CP, 12Cp, este bine sa fie corelata cu volumul de munca pe care preconizati sa il efectuati. Pentru suprafete mici, cu o utilizare mai putin intensa, cel de 7CP isi va face cu prisosinta treaba.

Frezele de obicei pot sa lucreze pe o latime de 60cm-100cm, unele modele putand fi reglate astfel incat sa le adaptati conditiilor dumneavoastra, devenind astfel si mai utile.

Un alt parametru care va intereseaza cand cautati o motosapele BSR este cate trepte de viteza are, unele pot avea o singura treapta, trei sau cinci, devenind astfel mai utile pentru ca veti putea seta ritmul in care efectuati operatiunea, adaptata conditiilor de sol.

Avand in vedere rolul lor specializat, acela de a marunti solurile, motosapele trebuie sa fie cat mai usoare, pentru a fi usor de utilizat, cutitele trebuie sa fie din materiale durabile astfel incat sa le faca eficiente in maruntirea pamantului, reducand uzura. Este important sa aveti posibilitatea reglarii inaltimii si latimii la care veti lucra. Pentru a folosi motocultorul o perioada cat mai indelungata si cat mai eficient, este important sa folositi combustibil si uleiuri de calitate, sa verificati periodic filtrul de aer, si in general sa cunoasteti si sa urmariti manualul de utilizare. Daca veti avea nevoie sa atasati mai multe accesorii, sa lucrati suprafete mai intinse, de 5000mp sau 10000mp, sau un sol mai tare, atunci va fi nevoie sa achizitionati un motocultor.

Chiar daca doriti sa cultivati doar gradina din spatele casei, si va incadrati in ceea ce s-ar numi „hobby”, este stiut faptul ca cele mai bune rezultate se obtin printre altele si folosind utilajele potrivite, astfel ca si pentru suprafete mai mici, care nu sunt utilizate neaparat in scop comercial, utilizarea unui echipament cum ar fi motosapa va permite persoanelor pasionte de agricultura sa  obtina o productivitate mai mare cu un efort mai redus, oferind cele mai bune conditii de crescut plantelor. Asigurati-va inainte de a incepe munca daca nivelul de combustibil si de ulei este optim, daca este nevoie, mai completati. Pentru o durabilitate optima, curatati bine de fiecare data lamele, pentru aceasta motosapa ar putea avea o functie de REVERSE care sa va ajute.

Gama de motosape BSR, echipament necesar pentru gospodarihttp://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2018/05/motocultor-bsr.jpghttp://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2018/05/motocultor-bsr-150x150.jpgadminProduseghivece flori exterior,mobila terasa si gradina,motosapa bsr,Oliviere si suporturi,Portelan BONNA,Portelan GURALUtilizarea motosapelor ca ajutor pentru lucrarile din gradina casei, a livezilor, a serelor si a suprafetelor cultivate mai mici nu mai este de mult o raritate, devenind in ultimii ani, odata cu diversificarea ofertelor, cat se poate de accesibila. Multumita lor, gospodarii isi pot lucra pamantul mult mai rapid...Blog despre Bucuresti la zi