Decizia pricind cumpararea de rafturi metalice noi sau second hand este luata tinand cont de nevoile prezente ale firmei cat si necesitatile din viitor, raportat la bugetul disponibil pentru achizitionarea lor. Daca bugetul reprezinta un factor important in luarea acestei decizii, atunci achizitionarea de rafturi metalice second reprezinta o alternativa care va poate oferi capacitatea de stocare necesara demararii si dezvoltarii afacerii, la un pret convenabil pastrand in acelasi timp un nivel calitativ bun. Pentru ca achizitia unor rafturi metalice second hand sa fie rentabila pe un termen mai indelungat, este necesar ca acestea sa indeplineasca conditiile tehnice si de certificare necesare. Dar daca bugetul avut la dispozitie este limitat, atunci achizitionarea unor rafturi second-hand poate fi o solutie viabila.

rafturi-metaliceDaca acestea sunt achizitionate in vederea expunerii marfurilor in magazin, atunci factorul cosmetic joaca un rol mai important, dar daca destinatia acestora este depozitarea marfurilor, atunci anumite defecte cosmetice de genul zgarieturilor nu este un factor determinant, ci mai degraba integritatea lor si posibilitatea stocarii marfurilor care cantaresc mult, in conditii de siguranta. Pentru magazine factorul estetic si aranjarea produselor pe rafturi reprezinta criteriul cheie in crearea designului spatiului comercial, totodata tinandu-se cont si de sanatatea si integritatea clientilor si a angajatilor.

Pentru ca achizitia de rafturi metalice second sa fie una intr-adevar avantajoasa economic, ea trebuie sa duca in final la utilizarea maxima a spatiului disponibil permitand angajatilor accesul cat mai facil la marfuri in siguranta.

Cel mai flexibile sistem de rafturi metalice este cel cu polite, folosite in special pentru stocarea produselor usoare sau a a produselor de mai multe feluri.

Daca dispuneti de un spatiu mai mare, cu necesitatea de stocare a unei cantitati mai mari din aceeasi marfa, puteti alege rafturi pentru paleti in sistem drive-in sau drive-through care permit operatorilor accesul la marfa cu motostivuitor, intr-un mod eficient. Un alt sistem des utilizat pentru stocarea unui numar mare de paleti cu acelasi tip de marfa este sistemul gravitational, unde paletii se deplaseaza pe role folosind gravitatia, pe sistemul primul intrat, primul iesit.

Pentru stocarea unor marfuri cu lungimi mari sau variabile, cum ar fi tevi de metal sau plastic, placi, atat in spatii interioare dar si in exterior, se pot folosi sisteme in consola, numite si cantilever, cu precadere in domeniul materialelor de constructii.

Folosirea de sisteme second-hand de tip mezanin reprezinta o solutie excelenta pentru extinderea spatiului de stocare disponibil, folosind spatiul existent pe verticala. Folosirea unui sistem folosit dar in conditie buna asigura o economii substantiale.

Pentru magazine, principalele tipuri de rafturi avute in vedere sunt cele de tip gondola, acestea fiind de obicei prezente in partea centrala a magazinelor, precum si rafturi de perete, cu sectiune de foaie metalica sau perforata. Rafturile metalice au si avantajul de a fi mai rezistente in timp comparativ cu cele din plastic sau lemn. Totusi daca tipul de magazin o cere, achizitia unor rafturi din lemn poate fi necesara din considerente estetice, pentru a transmite imaginea unui magazin de lux, select. Politele rafturilor sunt reglabile, in anumite cazuri ele prezentand si gauri pentru o mai buna ventilare, cum ar fi cazul produselor alimentare.

Ca si la achizitia rafturilor metalice noi, la achizitia celor second-hand se va tine cont de montarea de accesorii care sa ofere siguranta in utilizarea lor, cum ar fi protectii la stalp, colt si laterale, protectie la lovirea accidentala cu motostivuitorul.

Rafturile metalice second-hand sunt un real ajutor pentru cresterea capacitatii de stocare intr-o multitudine de tipuri de spatii comerciale si tipuri de activitate, fiind chiar si cu pana la 50% mai ieftine decat cele noi, iar daca materialul de fabricatie este unul de calitate care va rezista in timp, majoritatea lor fiind din otel galvanizat, atunci celelalte elemente cum ar fi dimensiunile si flexibilitatea in configurare vor fi cele care vor determina optiunea pentru unul sau altul din modele.

Optiunea achizitionarii de rafturi metalice secondhttp://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2018/04/rafturi-metalice.jpghttp://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2018/04/rafturi-metalice-150x150.jpgadminProduseaccesorii rafturi,box palet,rafturi de magazin,rafturi de metal,rafturi depozit,rafturi europaleti,rafturi metalice secondDecizia pricind cumpararea de rafturi metalice noi sau second hand este luata tinand cont de nevoile prezente ale firmei cat si necesitatile din viitor, raportat la bugetul disponibil pentru achizitionarea lor. Daca bugetul reprezinta un factor important in luarea acestei decizii, atunci achizitionarea de rafturi metalice second reprezinta o...Blog despre Bucuresti la zi