Desi persoanele care sunt diagnosticate cu scolioza au la inceput teama de a face exercitii fizice, dupa ce incep procedura de kinetoterapie si observa rezultate vizibile si ameliorarea afectiunii, devin increzatoare in propriile forte.

In cazul scoliozei, muschii ce sustin coloana vertebrala si-au pierdut din flexibilitate, de aceea, exercitiile au rolul de a imbunatati postura acestora, muschii dezvoltandu-se.

Pe parcursul sedintelor de kinetoterapie, pacientii vor executa exercitii cardiovasculare, exercitii de intarire a musculaturii spatelui, genunchilor, coapselor, precum si exercitii aerobice.

Exercitiile pentru scolioza difera in functie de tipul si localizarea acesteia. Printre principalele tipuri de exercitii pentru scolioza se numara exercitiile realizate pentru corectarea posturii, exercitiile de tip Klapp, tehnica Cotrel, exercitii pentru tonifierea muschilor abdominali, exercitii pentru tonifierea muschilor paravertebrali, exercitii pentru imbunatatirea procedeului de respiratie.

Rolul gimnasticii medicale este esential in cadrul vindecarii scoliozei, iar medicul kinetoterapeut poate sa lucreze atat simetric, cat si asimetric cu pacientul sau.

Scolioza se manifesta atat la copiii aflati in plin proces de dezvoltare a oaselor si musculaturii, cat si la adulti.

scoliozaCel mai important aspect este descoperirea cat mai precoce a afectiunii, deoarece in acest mod exista sanse mult mai mari de vindecare.

Kinetoterapia este o metoda inovatoare, care este pusa in practica din ce in ce mai mult, fiind considerata o metoda a medicinei alternative.

Realinierea coloanei vertebrale este obiectivul principal al exercitiilor fizice. In cazul scoliozelor cu un grad mai mare de curbura, pe langa exercitiile fizice medicul poate recomanda si purtarea unui corset ortopedic, pentru a tine coloana intr-o pozitie corecta in permanenta.

Perseverenta si gradul de implicare al pacientilor in realizarea exercitiilor se vor observa, prin ameliorarea si stoparea evolutiei bolii.

Prin participarea saptamanala la orele de kinetoterapie, copiii se obisnuiesc imediat cu adoptarea unei pozitii corecte si coordonate, chiar si dupa ce parasesc clinica de kinetoterapie.

Exercitiile pentru scolioza sunt foarte benefice, deoarece se previne accentuarea curburii de la nivelul coloanei vertebrale.

Exercitiile se clasifica in doua modalitati, acestea pot fi statice sau dinamice. Exercitiile statice au rol asupra corectarii asimetriei cutiei toracice, realizandu-se din pozitia de culcat.

Exercitiile dinamice sunt realizate pentru a antrena toate grupele de muschi din corp. Pe parcursul sedintelor de kinetoterapie, toate exercitiile fizice sunt insotite de exercitii de respiratie.

In functie de fiecare pacient, se intocmeste un plan de exercitii fizice personalizat. Acestea se pot efectua si acasa, minim o ora pe zi, deoarece pacientul a invatat pe parcursul sedintelor cum sa le realizeze intr-un mod corect.

Scolioza poate provoca dureri mari la nivelul coloanei vertebrale, iar tratamentul cu analgezice si medicamente antiinflamatoare nu este suficient, deoarece se doreste tratarea cauzei, nu doar a efectelor.

Concluzionand, scolioza este o boala cu risc de aparitie mai mare in cazul copiilor, insa se poate realinia coloana vertebrala cu ajutor specializat, venit din partea unui medic kinetoterapeut. Acesta va avea in vedere atat stadiu bolii, cat si tipul de scolioza, pentru a intocmi un program cat mai eficient de recuperare. Inca de la aparitia primelor simptome de boala, se recomanda solicitatea unui ajutor specializat, pentru a stopa evolutia bolii.

Tipuri de exercitii pentru scoliozahttp://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2018/05/scolioza.jpghttp://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2018/05/scolioza-150x150.jpgadminServiciiexercitii pentru scolioza,fizioterapie bucuresti,kinetoerapie sector 4,kinetoterapie bucuresti,terapia schroth,terapie pentru miscare,terapie vojta,tratare scolioza sector 4Desi persoanele care sunt diagnosticate cu scolioza au la inceput teama de a face exercitii fizice, dupa ce incep procedura de kinetoterapie si observa rezultate vizibile si ameliorarea afectiunii, devin increzatoare in propriile forte. In cazul scoliozei, muschii ce sustin coloana vertebrala si-au pierdut din flexibilitate, de aceea, exercitiile au...Blog despre Bucuresti la zi