Ce poate fi mai frumos decat sa stai cu prietenii, familia sau amicii in gradina ta care esti cu adevarat decorata si facuta in asa fel incat sa va simtiti bine? Orice ar fi, odata cu sosirea anotimpului preferat de majoritatea, bineinteles ca acesta este vara, gradina ta ar trebui sa fie originala si sa arate impecabil! Cine nu si-ar dori sa isi petreaca serile linistite si noptile frumoase de vara, stand frumos la masa cu prietenii, povestind tot din trecut sau prezent.

Un stil care ne duce cu gandul la gradina bunicii, stilul rustic este unul fermecator, care imprima curtii acel aer de „acasa” si unde oricine se simte bine. Este curtea aceea in care te poti lasa prada somnului pe o patura intinsa direct pe iarba, sau cea in care savurezi un roman in timp ce stai in leagan. Iata care sunt elementele care nu lipsesc dintr-o gradina rustica:

set-mobilier-exteriorLemnul este materialul de baza – un leagan din lemn, pergole, banci si mese din acest material nu lipsesc dintr-o curte amenajata in acest stil. Oricum, un set masa si scaune gradina reprezinta alegerea ideala.

Piatra este si ea un element nelipsit din gradinile amenajate in stil rustic. Foloseste-o pentru alei, pentru a construi un gratar, un cuptor de exterior sau pentru a amenaja un mic iaz

Obiecte decorative precum un car de lemn umplut cu vase cu flori, un butoi de decor, o fantana decorativa insotita de cumpana.

Elemente de utilizat in decor – impletituri din paie, materiale textile naturale (in, canepa), mobilier de exterior din ratan, cosuri din rachita, scaune realizate din buturugi de copaci

Plante care se potrivesc acestui stil – zambile, narcise, lalele, margarete, bujori, trandafiri, aster, lupin, degetel, hortensie, calin, liliac, muscate in vase amplasate de-a lungul pavajelor (iarna ar trebui mutate in interior, la caldura).

Un teren in panta nu iti ingradeste nicidecum posibilitatile in ceea ce priveste amenajarea gradinii. Un prim lucru pe care il ai de facut este gandirea terasarii pe nivele. Este nevoie de acest procedeu atat pentru a preveni alunecarile de teren, cat si pentru a utiliza la maximum terenul.

Dupa terasare vei obtine mai multe nivele, in care poti amenaja diverse locuri – un spatiu pentru pomi fructiferi, unul gradina cu leguma, altul pentru relaxare. Folosete blochetii din beton vibropresat pentru a amenaja peretii de suport, dar si drept jardiniere, pentru a avea cat mai multe flori si plante in gradina si pentru a nu irosi spatiul.

Construirea unor trepte si amenajarea unor alei sunt imperative intr-o gradina in panta, asa incat sa poti avea acces la toate colturile ei cu usurinta. In ceea ce priveste plantele folosite, o idee excelenta este sa fie amplasate in functie de dimensiunea lor, asa incat si ele sa fie asezate in trepte. Asadar, in partea de jos planteaza arbusti ornamentali, apoi niste plante inalte sau arbori de mici dimensiu precum magnolia sau liliacul, iar pe treapta cea mai de sus arbori inalti, cu o coroana bogata.

Daca vrei sa amenajezi un loc de luat masa, primul lucru pe care il ai de facut este sa pavezi locul si, practic, sa amenajezi un platou plan, asa incat sa fie o suprafata potrivita pentru aceasta activitate.

Alege un set masa si scaune gradinahttps://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2017/07/set-mobilier-exterior.jpghttps://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2017/07/set-mobilier-exterior-150x150.jpgadminProdusemobilier horeca exterior,mobilier rattan sintetic,picioare de masa din fonta,picioare din fonta pentru masa,Set masa si scaune de terasa,set masa si scaune gradinaCe poate fi mai frumos decat sa stai cu prietenii, familia sau amicii in gradina ta care esti cu adevarat decorata si facuta in asa fel incat sa va simtiti bine? Orice ar fi, odata cu sosirea anotimpului preferat de majoritatea, bineinteles ca acesta este vara, gradina ta ar...Blog despre Bucuresti la zi