Alegerea faiantei pentru locuinta cu ajutorul depozitului de gresie si faianta
Atat gresia cat si faianta sunt doua elemente importante in ceea ce priveste designul atat de interior cat si de exterior al locuintei noastre, iar atunci cand le cumpararam trebuie neaparat sa tinem cont de cateva aspecte.
In ceea ce priveste faianta, trebuie sa stiti ca exista depozit gresie si faianta care ofera o varietate de modele si culori, atat in modele cat mai clasice ci nuante de alba pana la modele ultimul racnet, cat mai complexe ce au aplicatii din diferite materiale si care au puterea de a va transforma interiorulo intr-unul exceptional. In ceea ce priveste preturile pentru faianta, acestea difera in functie de unele particularitati ale modelului pana la tara de unde provin sau ce tratamente speciale ii sunt aplicate. In cazul in care faianta este de o calitate inferioara trebuie neaparat sa verificati puterea de absorbtie a apei, si trebuie sa stiti ca apa o va face mult mai sensibila la aparitia crapaturilor. Suprafetele peretilor trebuie masurate cu atentie si sa cumparati cu 10% mai multi metri de faianta si de gresie pentru ca neaparat trebuie sa luati in calcul eventualele pierderi.
Faianta in doua culori contrastante, este un model din ce in ce mai intalnit la fel cum este si gresia tip parchet, modelele de gresie aspect lemn, ce pot fi achizitionate si de la un depozit gresie tip parchet ori de la alte magazine de specialitate. Revenind la faianta in doua culori contrastante, s eutilizeaza destul de des o culoare mai inchisa in partea de jos a peretelui, si o nuanta opusa spre tavan, aplicand un vrau vertical cu diverse modele sau aplicatii. Cel mai des in cazul faiantei se intalneste culoare wenge care este o textura nelucioasa cu striatii destul de fine pe verticala, si care imita lemnul ce are aceeasi denumire. Aceasta culoare este prezenta pe nuante de brun inchis ori brun roscat, si se imbina perfect cu nuante de crem pe aceeasi textura. In cazul in care va doriti culori mai excentrice, deci mai curajoase, ar fi indicat sa folositi alb si rosu, ori alte culori destul de tari.
Ca si sfat, in cazul in care alegeti o gresi ori o faianta de culoare inchisa o sa faca dintr-un spatiu mic unul si mai mic, daca o sa optati totusi pentru culori mai calde, deschise, cu accente de rosu ori de albastru puternic o sa creati un spatiu mult mai mare si mai luminos. Mai este recomandat sa alegeti gresia si faianta in aceeasi nuanta in care este mobilierul de baie. Prin urmare, daca alegeti un mobilier wenge, gresia si faianta ar trebui sa aiba aceeasi nuanta de beige sai wenge. In cazul unui mobilier alb, acesta se poate asorta cu o gama mai larga de faianta si gresie, mai ales ca majoritatea mobilierelor de baie sunt in culoarea alba.
Ideal ar fi ca in cazul bailor sa optati pentru culori reci, marine, cum ar fi gri, albastru ori verde, iar pentru bucatarii ar trebui sa aveti ca si optiuni culori de bej, orange sau galben. Pentru un efect deosebit puteti opta pentru placute de faianta ori gresie in culori intense ori combinatia a doua, trei placi de nuante diferite. Iarasi, pentru un aspect cat mai spectaculos, puteti alege borduri sau brauri doar daca le alegeti destul de atent si incercati sa le asortati cat mai corect. In momentul in care mergeti la un depozit gresie si faianta, pentru montajul gresiei si al faiantei trebuie sa mai cumparati adeziv, ciment, nisip, ipsos si chit pentru rosturi. Trebuie sa fiti putin atenti deoarece cantitatile necesare finale difera in functie de ce calitate au peretii dar si de priceperea meseriasului. Adezivul, si acesta trebuie ales cu maxima atentie deoarece la fel ca si gresia si faianta acesta poate fi atat de exterior cat si de interior, cel de xterior avand proprietati fizice si chimice speciale care il face destul de rezistent. In ceea ce priveste gradele de rezistenta la uzura, exista:
- PEI1 care se folosesc pentru suprafete neexpuse la particule abrazive cum ar fi dormitoarele sau baile
- PEI2 ce se folosesc la suprafetele ce sunt ocazional expuse la un volum redus de particuole abrazive cum ar fi camereloe de zi ori balcoanele
- PEI3 aceste palci se folosesc acolo unde seunt suprafete ce sunt expuise frecvent unui volum redus de particule cum ar fi locuintele private
- PEI4 se folosesc acolo unde suprafetele au un trafic normal
- PEI5 placi, care se folosesc pentru acele suprafete cu trafic destul de intens ce sunt frecvent expuse unui volum ridicat de particule abrazive.
Lasă un răspuns