Destinatie turistica principala a Turciei Mediteraneene, Antalya si-a pastrat farmecul si autenticitatea istorica. Vechiul oras Antalya, in special, si-a pastrat nobilimea. Numit Kaleici, cartierul vechi este un labirint de strazi pietonale si comerciale. Kaleici este construit pe un pinten stancos pe partea unei stanci abrupte, sub care se afla un vechi port, acum reabilitat portul modern. Pentru a vizita acest oras in fiecare an mii de persoane apeleaza la oferte early booking Antalya.

In centrul istoric al Antalyei trebuie sa vedeti turnul ceasului (turn octogonal). De-a lungul strazilor pietonale, descopera vechile case otomane, Moscheea Yvliminare – o veche biserica romana transformata in moschee -, un hamam vechi, un turn din epoca romana. Poarta lui Hadrian si cele trei usi arcuite, moscheea trunchiat „Kesik Minare”. Nenumarate magazine, galerii de arta si magazine de artizanat, mici cafenele si restaurante turcesti pun punctele pietruite ale orasului vechi.

Cel putin cinci muzee sunt printre locuri obligatorii de facut in Antalya. Muzeul Antalya este unul dintre cele mai mari din Turcia. Ar fi pacat sa vizitati Antalya fara a vedea Muzeul Casei Ataturk, care este dedicat lui Mustafa Kemal Ataturk, primul presedinte al Republicii Turce dupa caderea Imperiului Otoman din 1924 pana in 1938.

Muzeul Antalya este Muzeul Arheologic Antalya, unul dintre cele mai mari muzee din Turcia. Este situat in cartierul Konyaaltı, are 13 sali de expozitie, o galerie in aer liber, acopera o suprafata de 7.000 m² si adaposteste peste 5.000 de opere de arta. Vizitatorii pot vedea statui, piese si obiecte galo-romane excavate in timpul sapaturilor arheologice datand din neolitic, documente si piese ale Imperiului Otoman.

Un alt lucru de vazut in Antalya sunt cladirile sale islamice, cum ar fi Karatay Medresesi,Yusuf Mescidi, Moscheea Iskele si alte moschei precum Murat Pasa, Tekeli Mehmet Pasa, Balibey, Musellim, Seyh Sinan Efendi, Osman Efendi si Alaadim, considerat simbolul orasului. De asemenea, sunt importante hanurile Han Seljuk sau Otoman, Evdir Han, Kırkoz Han, Alara Han si Castelul si Sarapsu Han. Daca aveti mult timp, unul dintre lucrurile de facut in Antalya este sa le vizitati si sa aflati despre istoria lor.

 Aspendos este un vechi oras greco-roman, la aproximativ 45 de kilometri est de actualul oras Antalya. Teatrul, construit de arhitectul local Zenon in timpul domniei lui Marco – Aurelio, este unul dintre cele mai bine pastrate din lumea romana: zidul sau de scena este in stare excelenta. Chiar si galeria superioara de mai jos cu arcade ramane practic intacta pana in zilele noastre.

Parcul natural Kursunlu se afla in districtul central al provinciei Antalya, regiunea mediteraneana. Cascada este situata intr-unul dintre afluentii raului Aksu si amplasarea sa, in mijlocul unei paduri de pin, este de o frumusete cu adevarat exceptionala. Zona rurala, in jurul apei, este un loc de agrement si distractie pentru un picnic la doar douazeci de minute de centrul orasului Antalya. Aprilie si Mai sunt cele mai potrivite luni pentru a vizita parcul.

Daca doriti sa vizitati acest oras si va pregatiti din timp puteti apela la ofertele early booking Antalya. Totusi exista si ofertele last minute Antalya pentru cei care vor sa fie mai spontani. Aceste oferte se gasesc atat in magazinele fizice de tursim, dar si online. Recomandat pentru a gasi un pret mai bun este sa va uitati online, deoarece ofertele agentiilor de turism pe internet chiar va pot surprinde placut de multe ori.

Bucurati-va de concediu cu ofertele early booking Antalyahttps://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2019/10/antalya.jpghttps://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2019/10/antalya-150x150.jpgadminTurismoferte early booking Antalya,oferte last minute AntalyaDestinatie turistica principala a Turciei Mediteraneene, Antalya si-a pastrat farmecul si autenticitatea istorica. Vechiul oras Antalya, in special, si-a pastrat nobilimea. Numit Kaleici, cartierul vechi este un labirint de strazi pietonale si comerciale. Kaleici este construit pe un pinten stancos pe partea unei stanci abrupte, sub care se afla un vechi port, acum reabilitat...Blog despre Bucuresti la zi