Cand vine vorba de propria firma, iti doresti tot ce este mai bun. A fi propriul tau sef este visul tau de mult timp si nu vrei sa il vezi spulberat. Inainte de a avea mii de angajati care sa lucreze in productie, trebuie sa te asiguri ca ai un expert contabil din Bucuresti care sa iti tina contabilitatea si afacerea plutind in marea de acte si hartii.

Intrebarea care se impune este: contabilitate interna sau firma de contabilitate? Este o decizie grea, dar fructuoasa. Vom vorbi in continuare despre diferentele dintre cele doua structuri atat de similare, dar diferite.

Atunci cand nu ai cunostinte de specialitate, adica studii superioare economice, este bine sa nu te bagi in contabilitate pentru ca nu este un domeniu accesibil pe care sa il inveti pe internet, din carti sau urmand vreun curs online. Ori cauti un profesionist, ori cauti o echipa de profesionisti care sa aiba grija de firma ta.

contabilDaca in cadrul firmei avem persoane abilitate care pot tine evidenta contabila, atunci avem sansa de a economisi timp si bani. De asemenea putem controla mai usor, mai repede si la orice ora din zi starea economica si financiara a firmei. Comunicarea este mai usoara si stabilirea unor planuri de reducere a cheltuielilor este mai facila fata in fata. Putem limita orice decizie legata de cheltuieli, investitii, imprumuturi, reduceri de orice natura.

Ca dezavantaj contabilitatea in-house nu vine la pachet cu un program de contabilitate. Ceea ce inseamna cheltuieli in plus, pierdere de timp cu decizia achizitiei si formarea personalului, sa nu mai vorbim de modul in care se vor inregistra operatiile contabile in absenta acestui soft specializat. Un soft contabil inseamna mai putin hartie, acces la informatie mult mai repede, mai facil si procesarea informatiei mult mai eficient, plus o garantie de pastrare si posibilitate accesare documente si date pe termen lung. Un alt minus ar fi faptul ca trebuie sa ne organizam foarte bine stand in permanenta cu ochii pe scadente si cu teama unui control inopinat efectuat de organele competente.

Ce aduce in plus o firma de contabilitate in sector 2?

O firma de contabilitate inseamna o echipa de oameni foarte bine pregatiti, cu experienta in domeniu care te vor ajuta sa scapi de controalele ANAF-ului fara amenzi si trageri de urechi. Iti ofera linistea ideii ca ai pe cineva care se ocupa de firma ta si care va fi tras la raspundere in caz de probleme. Atunci cand lucrezi cu oameni din afara firmei care lucreaza in contabilitate de mult timp si care au studii in domeniu nu va trebui sa iti faci griji pentru recrutarea unui nou asistent contabil sau formarea sa pe termen lung. Astfel vei economisi atat timp, cat si bani care pot fi folositi cu succes in renovari, investitii.

Un dezavantaj ar fi predarea informatiilor firmei unor oameni care pot comite erori sau care pot instraina acele date. Nu exista parteneriat si investitie, alegere fara riscuri, asa ca va trebui sa alegem cea mai buna idee pentru firma noastra si pentru ce ne dorim sa realizam atat pe termen imediat, cat si pe termen lung.

Atat contabilitatea interna, cat si serviciile oferite de o firma de contabilitate prezinta avantaje si dezavantaje, dar trebuie sa luam cea mai buna decizie in cunostinta de cauza si constienti ca in timp orice parteneriat se poate deteriora sau poate suferi modificari.

Contabilitate interna sau firma de contabilitate?https://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2018/05/contabil.jpghttps://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2018/05/contabil-150x150.jpgadminServiciiexpert contabil Bucuresti,expert contabil valcea,firma contabilitate,firma contabilitate membra ceccar,firma contabilitate sector 2,firma contabilitate sector 4,firma contabilitate valcea,servicii contabilitate sector 3Cand vine vorba de propria firma, iti doresti tot ce este mai bun. A fi propriul tau sef este visul tau de mult timp si nu vrei sa il vezi spulberat. Inainte de a avea mii de angajati care sa lucreze in productie, trebuie sa te asiguri ca ai...Blog despre Bucuresti la zi