Dupa cum bine stim, transpiratia excesiva este o afectiune denumita in termeni medicali hiperhidroza. Desi am putea crede ca hiperhidroza poate aparea doar la nivelul axilelor, ei bine, aceasta se poate localiza si la nivelul fetei sau palmelor.

Transpiratia excesiva a palmelor poate provoca un disconfort major pentru persoana in cauza, mai ales pe timpul sezonului cald.

Desi de cele mai multe ori hiperhidroza este cauzata de o stare emotionala intensa sau de temperaturile foarte ridicate, ea poate sa mai aiba si alte cauze declansatorii, printre care se numara bolile neurologice, endocrinologice, dar si existenta unor infectii in organism.

In ceea ce priveste diagnosticarea hiperhidrozei palmare, aceasta se va face tinand cont si de istoricul nostru medical, dar si printr-un examen fizic amanuntit. Diagnosticul se va confirma dupa ce se pune pe zona afectata o substanta ce contine amidon si iod. Daca substanta se innegreste imediat, inseamna ca ne confruntam cu transpiratie excesiva.

Persoana care va recomanda un tratament este medicul dermatolog, deoarece acesta are cunostintele necesare in acest sens.

Medicul va va indica ce masuri sa adoptati pentru ameliorarea hiperhidrozei.Spre exemplu, trebuie sa ne spalam mult mai des pe maini si sa punem comprese reci.  Ba mai mult, bine ar fi sa incercam si cateva tehnici de relaxare, cum ar fi yoga sau meditatia, deoarece stresul este unul din factorii ce declanseaza transpiratia abundenta.

Hiperhidroza palmara poate deveni atat de accentuata, incat impiedica chiar practicarea unor profesii.

Mainile umede pot sa creeze dificultati chirurgilor, electricienilor, dar si in foarte multe domenii, unde precizia este esentiala. Tocmai de aceea, aceasta afectiune trebuie neaparat ameliorata, deoarece afecteaza viata oamenilor ce se confrunta cu ea.

Tratamentul se incepe doar dupa ce a fost stabilita cu exactitate cauza hiperhidrozei, iar solutia cel mai des adoptata in prezent este reprezentata de injectarea toxinei botulinice, intradermic.

Exista si unele situatii mai aparte cand poate aparea transpiratia excesiva. Vorbim despre infarctul miocardic, moment in care bolnavul se confrunta cu o transpiratie ce apare subit. In acest caz, trebuie neaparat sa apelam la ajutor imediat, deoarece este o situatie de viata si de moarte. Cu cat se intervine mai repede, cu atat sansele de supravietuire cresc.

Hiperhidroza poate sa apara inca din perioada adolescentei, deci in jurul varstei de 14-15 ani, cand simptomele sunt foarte intense.

Tratamentul cu toxina botulinica este o inovatie aparuta in domeniul estetic, dar nu numai. Acesta se foloseste si in cazurile de hiperhidroza, datorita faptului ca se blocheaza activitatea glandelor sudoripare, deci automat pacientii scapa de transpiratia excesiva.

Efectele obtinute in urma tratamentului cu botox pot sa fie evidente pana la aproximativ 9 luni, in functie de locul in care a avut loc injectarea, dar si in functie de doza administrata si de reactivitatea fiecarui organism.

In concluzie, transpiratia excesiva a palmelor este o afectiune ce are un impact negativ asupra vietii bolnavilor, impiedicandu-i pe acestia sa aiba o viata normala si sa se integreze din punct de vedere socio-profesional, deci trebuie neaparat sa se gaseasca solutii de tratament eficiente, pentru ca totul sa revina la normal.

Cum putem combate transpiratia excesiva a palmelor?https://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2019/11/transpiratie.jpghttps://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2019/11/transpiratie-150x150.jpgadminServiciicauze hiperhidroza,hiperhidroza palmara,metode tratament,transpiratie excesiva palme,tratament toxina botulinicaDupa cum bine stim, transpiratia excesiva este o afectiune denumita in termeni medicali hiperhidroza. Desi am putea crede ca hiperhidroza poate aparea doar la nivelul axilelor, ei bine, aceasta se poate localiza si la nivelul fetei sau palmelor. Transpiratia excesiva a palmelor poate provoca un disconfort major pentru persoana in cauza, mai ales pe...Blog despre Bucuresti la zi