Alegerea celui mai bun ulei de motor pentru masina ta poate fi o sarcina destul de grea, mai ales daca nu intelegi exact denumirile si caracteristicile.

Cu toate acestea, cel mai bun mod de a incepe este prin verificarea simbolului care indica daca uleiul a fost testat  si aprobat pentru comert.

De obicei vei observa si simboluri grafice, cum este SL, care se refela la o serie de teste de laborator care controleaza perormanta acestor uleiuri.

Cum intelegem eticheta

Exista cateva simboluri pe care le vei gasi pe toate ambalajele uleiurilor care se respecta le vor afisa. Deobicei vei gasi lnaga simbolul SL si o stea, cee ace inseamna ca uleiul a trecut testele de laborator cu brio.

3De cele mai multe ori se spune ca uleiul de motor este sistemul circulator al masinii, insa acest lucru nu este in totalitate adevarat. Daca ar fi sa facem o analogie cu sistemul circulator al oamenilor, ar trebui sa insele ca uleiul poart prin sistemul masinii ‘nutrientii’ de care masina are nevoie. In cazul masinilor insa aerul este cel care poarte ‘nutrientele’ prin sistemul masinii. Cu toate acestea, fara uleiul care sa lubrifieze  si sa raceasca piesele care se misca intr-o masina, sa le mentina curate si sa sigileze pistoanele in cilindrii, motorul nu ar functiona decat cateva secunde. Asa ca  da, uleiul de motor este important.

Vascoitatea este importanta la uleiul de motor. Aceasta determina ingrosarea uleiului la temperature joase si lichefierea sa la temperaturi inalte. Pe ambalajul uleiului de motor vei gasi un indice de genul ulei de motor 5W30, unde 30 este indicele de vascozitate. Ideea este ca cu cat un ulei este mai rezistent la o lichefiere prea mare, cu atat mai mare va fi al doilea numar. Asa cum este logic, un ulei mai vascos va sigila mai bine pistoanele si masina va avea o performanta mai buna.

De asemenea, indicele din fata W va arata vascozitatea uleiului la temperature scazute. Uleiul trebuie sa fie destul de rezistent sis a pastreze o vascozitate buna, chiar si la temperaturi scazute. Daca este prea gros, motorul va merge mai greu.  De cele mai multe ori, uleiul 5W30 este cel potrivit pentru anotimpul rece. Cu toate acestea exista uleiuri sintetice care isi pastreaza o buna viscozitate chiar si pe vreme geroasa , si al carui indice este 0W.

De ce atatea uleiuri?

Daca ar fi sa ne uitam pe rafturile magazinelor cu piese auto, vom vedea ca exista o gama foarte variata de uleiuri de motor. Si asta pentru ca fiecare este potrivit pentru unanume tip de masina – de la masinile utilitare, la cele sport, sau cele de familie, ori de teren. In plus, vei vedea si o gama larga de vascozitati, de la uleiul de motor 5W30 pana la 10W-40. Ca sa stii excat ce ulei iti trebuie ai nevoie sa citesti manualul utilizatorului. Acolo vei afla exact ce tip de vascozitate iti trebuie, impreuna cu recomandarea producatorului. Cand alegi, nu uita de simbolul stelat care arata ca uleiul a trecut de testele de laborator.

De unde stii ca uleiul de motor Ravenol 5W30 este cel potrivit pentru masina tahttps://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2017/03/3.jpghttps://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2017/03/3-150x150.jpgadminAutoacumulatori auto 74ah,anvelope auto suceava,anvelope de iarna,anvelope suceava,ulei motor 5w30,ulei motor 5w40 diesel,ulei motor ravenol 5w30Alegerea celui mai bun ulei de motor pentru masina ta poate fi o sarcina destul de grea, mai ales daca nu intelegi exact denumirile si caracteristicile. Cu toate acestea, cel mai bun mod de a incepe este prin verificarea simbolului care indica daca uleiul a fost testat  si aprobat pentru...Blog despre Bucuresti la zi