Barbatii ajunsi la varsta a treia aleg sa ia parte la diverse activitati distractive pentru a se pune in miscare, pentru a-si descreti fruntile si pentru a-si tine mintea in forma. La varsta pensionarii, unii aleg sa-si stimuleze latura creativa, sa dea frau liber imaginatiei si poate sa descopere abilitati si hobby-uri noi, despre a caror existenta nu stiau.

Activitatile fizice din outdoor ii ajuta sa isi mentina forma fizica, sa ramana activi, sa compenseze reducerea masei musculare si sa-si fortifice tonusul muscular. Tot odata, miscarea poate contribui si la mentinerea relatiilor sociale, intervine in sprijinul functiilor cognitive al caror declin il pot evita.

Varsta inaintata a barbatilor pensionati este cea mai potrivita perioada pentru excursii, drumetii si calatorii. In functie de forma fizica si de posibilitati, unii barbati aleg sa hoinareasca cu rucsacul in spate, sa cutreiere muntii si padurile, testandu-si astfel rezistenta si puterea de a explora. Acestia profita de aerul curat si de peisajele minunate care pot face minuni mintii, copului si sufletului.

Desi, odata cu inaintarea in varsta, organismul prezinta mai multe slabiciuni, barbatii prefera sa-si dedice timpul unor activitati recreative distractive, care le permit socializarea si mentinerea vietii sociale.

Dansul, sportul, muzica, lectura, pictatul- sunt cateva din activitatile care le stimuleaza mintea, corpul si creativitatea barbatilor cu o varsta inaintata. Petrecerea timpului liber alaturi de familie si de prieteni dragi le ofera bucurii si ii mentin activi pe acestia. De asemenea, exista cluburi si unitati de asistenta sociala, centre modern pentru relaxare si agrement pentru barbatii pensionati, destinate stimularii comunicarii si readucerii lor la o viata sociala activa. In cadrul acestora, acestia desfasoara activitati distractive si de socializare, cu caracter socio-cultural si recreativ.

Jocuri si activitati precum sah, fitness in parcuri, rummy, table, sau carti de joc ii tin ore in sir impreuna pe barbatii de varsta a 3-a- pentru ei, aceasta pasiune pentru activitati este ca un loc de munca care solicita prezenta obligatorie.

Exista si aparate de fitness montate in diverse parcuri in tara, unde barbatii pensionati sunt “clienti fideli”. Printre ei se numara iubitori de gimnastica, si prin executarea exercitiilor fizice isi imbunatatesc stare fizica. Acestea stimuleaza tonusul muscular si creste fluxul sangvin din artere, previn anumite afectiuni precum osteoporoza, boli cardio-vasculare, disfunctii erectile, ateroscleroza, si alte boli care apar odata cu inaintarea in varsta.

De asemenea, in unele parcuri sunt instalate mese de table, mese de saj, terenuri de tenis, piste pentru biciclete, dar si locuri amenajate pentru nepoti si bunici, pentru a iesi la plimbare impreuna.

Misiunile unor centre pentru barbatii pensionari sunt de a preveni marginalizarea sau excluziune sociala, de a crea activitati de recreere, socializare si petrecere a timpului liber, dar si de a oferi consiliera sociala, juridical si psihologica pentru cei aflati in situatii dificile, singuratate sau abandon.

Acestea promoveaza participarea persoanelor varstnice la cultivarea relatiilor interpresonale si la o viata sociala activa – eliminand riscul imbolnavirii psihologice (depresie, anxietate cauzata de singuratate).

Acestea creeaza activitati cat mai placute, de dezvoltare personala, ateliere de lucru (rummy, vizionare programe special TV, sah, lecturarea cartilor preferate), dar si consiliere psihologica pentru persoanele aflate in nevoie – care pot fi cauza altor boli fizice precum boli cardiace, osteoporoza, impotenta, scaderea tonusului muscular (determinate de izolare sociala, viata fizica inactiva, si lipsa relatiilor interpersonale).

Petrecerea timpului liber la o varsta inaintatahttps://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2019/02/heart-785x1024.jpghttps://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2019/02/heart-150x150.jpgadminSanatateimbatranirea la barbati,succesul la barbat adult,viata fericita pentru barbatBarbatii ajunsi la varsta a treia aleg sa ia parte la diverse activitati distractive pentru a se pune in miscare, pentru a-si descreti fruntile si pentru a-si tine mintea in forma. La varsta pensionarii, unii aleg sa-si stimuleze latura creativa, sa dea frau liber imaginatiei si poate sa descopere abilitati si hobby-uri noi,...Blog despre Bucuresti la zi