Inca din cele mai vechi timpuri, semineul a fost un obiect indispensabil locuintelor, reprezentat principala modalitate de incalzire a unui spatiu.

Odata cu trecerea timpului, acest dispozitiv nu si-a pierdut utilitatea, ci din contra. Se foloseste si in prezent, la fel de frecvent.

Putem afirma ca semineele sunt apreciate pentru rolul lor multifunctional, fiind folosite atat pentru incalzire, cat si pentru design-ul lor spectaculos, ce da un aer nobil, oricarei incaperi.

In ceea ce priveste amplasarea acestuia intr-o camera, observam ca se poate pune fie intr-un colt al incaperii, pe mijlocul peretelui, dar si intre peretii ce unesc doua camere, pentru a incalzi ambele suprafete.

In prezent, diferitele modele de seminee din Suceava se pot racorda chiar si la centrala termica, ceea ce reprezinta un avantaj.

Latura estetica are un rol important cand vine vorba de seminee, de aceea, suprafata exterioara a acestora se poate placa cu diferite materiale, care sa se potriveasca si cu celelalte elemente de decor dintr-o camera.

Materialele folosite cel mai frecvent la placare sunt: marmura, caramida, piatra naturala sau samota.

Cu o datare inca din secolul al XII-lea, semineul era regasit cu precadere in castelele medievale, dar si in locuintele nobililor. Treptat, acest sistem de incalzire a capatat popularitate, deci aria sa s-a extins considerabil.

Daca in trecut semineul functiona exclusiv pe lemne, in prezent, lucrurile au evoluat destul de mult, odata cu avansarea tehnologiei.

In zilele noastre regasim modele electrice sau care functioneaza prin racordarea la gaz, deci sunt mult mai usor de pus in functiune.

Desi multe persoane prefera sa auda lemnele trosnind in foc si sa petreaca timp in fata semineului, bucurandu-se de o atmosfera relaxanta, intr-un cadru de vis, atunci cand vine vorba de incalzire, se observa preferinta pentru modelele electrice.

Principiul de functionare al semineelor din Suceava este relativ simplu, bazandu-se pe radiatie. Practic, acumuleaza caldura, dupa care o difuzeaza in camera, reusind astfel sa creeze un mediu confortabil.

Exista doua mari categorii de seminee, diferentiate de tipul de focar: seminee cu focar inchis si seminee cu focar deschis.

Diferenta este data de faptul ca focarul este prevazut cu o sticla termoizolanta, fiind astfel separat de orice fluctuatie de aer.

Totusi, prin sticla putem sa observam in continuare cum arde focul, insa ne bucuram de un plus de protectie.

Producatorii atesta faptul ca semineele electrice sunt modelele cel mai des utilizate in societatea contemporana. Oamenii pun pret pe confort, deci nu isi doresc sa mai petreaca timpul aprinzand focul.

Semineul electric trebuie doar sa fie conectat la o priza, dupa care se pune in functiune prin apasarea butonului de On.

De asemenea, aceste dispozitive sunt prevazute cu functii inteligente, cum ar fi functia de afisaj digital.

Sa nu uitam nici de efectul vizual de flacara, care este realistic si care infrumuseteaza orice spatiu.

Asadar, observam ca semineele sunt dispozitive clasice, dar de efect, care au o mare utilitate, in orice casa. Fie ca optam pentru un model clasic, pe lemne sau alegem o varianta moderna, pe baza de curent electric, in ambele cazuri, se dovedeste a fi o investitie buna.

Semineele din Suceava, sisteme de incalzire eficienteadminProduseavantaje seminee,functionare seminee,seminee suceava,semineu curent electric,semineu lemneInca din cele mai vechi timpuri, semineul a fost un obiect indispensabil locuintelor, reprezentat principala modalitate de incalzire a unui spatiu. Odata cu trecerea timpului, acest dispozitiv nu si-a pierdut utilitatea, ci din contra. Se foloseste si in prezent, la fel de frecvent. Putem afirma ca semineele sunt apreciate pentru rolul...Blog despre Bucuresti la zi