Daca mergeti in vacanta iar optiunea dumneavoastra este muntele ar fi indicat sa luati in considerare o serie de sfaturi turism si astfel va veti face deplasarea mult mai usoara.

Mai inainte de toate trebuie sa va informati asupra itinerariului propus si al gradului de dificultate a traseului pe care doriti sail urmati. Deasemeni trebuie luata in considerare si starea vremii. Cel mai bine ar fi sa aveti la dumneavoastra o harta sau un ghid care sa va ajute in drumetii.

Traseele trebuie urmate in functie de pregatirea fizica de care dispuneti. Nu trebuie sa va aventurati pe trasee dificile daca nu sunteti suficient de bine pregatiti. Indicat ar fi sa alegeti traseele in functie de pregatirea fizica, psihica si tehnica a celui mai slab membru al grupului.

Nu uitati de echipament si materialele necesare. Alimentele sunt si ele obligatorii si trebuie sa le selectati in functie de anotimpul in care va deplasati pe munte. Incercati pe cat posibil sa porniti devreme la drum deoarece puteti intampina probleme si nu ar fi deloc placut sa va prinda noaptea. Astfel, veti putea fi pusi in dificultatea de a nu mai gasi drumul corect la intoarcere. Evitati sa plecati singuri! Recomandat ar fi sa informati cabanierul  si salvamontistii cu privire la planul dumneavoastra. Incercati si sa lasati o ora  aproximativa de revenire daca este posibil. saDozati-va fortele si respectati toate regulile de igiena si alimentatie la efort. Sa nu consumati bauturi alcoolice inaintea drumetiei nici in timpul acesteia deoarece nu veti mai avea capacitate normale de gandire si nici organismul nu va mai putea fi in masura sa faca fata la efort.

sfaturi-pentru-turism-600x400Faceti drumetii numai pe traseele marcate si urmariti cu atentie marcajele si indicatoarele de pe traseu respectand restrictiile impuse pe anumite portiuni ale acestuia. Daca vor aparea dificultati sau starea vremii se va inrautati brusc, incercati sa va retrageti la cel mai apropiat refugiu si cereti ajutor. Pentru a fi in siguranta tineti grupul  unit. Daca vine o furtuna si este insotita de descarcari electrice trebuie sa parasiti creasta cat mai repede  si nu va adapostiti langa stanci sau langa copaci. Daca este ceata  ar fi bine sa trimiteti un membru al grupului sa cerceteze zona, insa acesta nu trebuie sa se indeparteze prea tare. In cazul in care porniti la drum si este zapada ar fi bine sa evitati locurile cu pericol de avalanse, iar daca va rataciti trebuie sa pastrati unitatea grupului. In caz de accidentare trebuie sa actionati destul de prompt si eficace pentru a proteja si asigura  pe cel accidentat.

Ghizii montani sunt tot timpul la indemana dumneavoasta asa ca apelati la acestia ori de cate ori este nevoie si asigurati-va ca veti putea face drumetii in cel mai sigur mod posibil. Luati in considerare toate aceste sfaturi pentru turism si  alegeti dintre ofertele de turism pe cea  mai avantajoasa iar vacanta dumneavoastra poate fi una dintre cele mai reusite.

Sfaturi turism- Ce sa aveti in vedere daca mergeti pe muntehttps://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2017/06/sfaturi-pentru-turism-600x400.jpghttps://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2017/06/sfaturi-pentru-turism-600x400-150x150.jpgadminTurismoferte turism,sfaturi pentru turism. turism in romania,sfaturi turism,turism in bulgaria,turism in grecia,turism in turciaDaca mergeti in vacanta iar optiunea dumneavoastra este muntele ar fi indicat sa luati in considerare o serie de sfaturi turism si astfel va veti face deplasarea mult mai usoara. Mai inainte de toate trebuie sa va informati asupra itinerariului propus si al gradului de dificultate a traseului pe care...Blog despre Bucuresti la zi