Tot ce trebuie sa stii despre panouri fotovoltaice
Panourile fotovoltaice utilizeaza una din puterile gratuite cele mai importante ale naturii: energia produsa de catre soare. Panourile solare, cunoscute ca sisteme fotovoltaice folosesc tehnologia semi-conductoare de la soare pentru a o trasnforma in electicitate.
Panouri solare fotvoltaice- cum functioneaza?
Materialele fotovoltaice convertesc lumina solara in energie electrica. Un singur dispozitiv fotovoltaic este denumit celula. O celula fotovoltaice este de obicei mica, si produce o putere de 1-2 wati. Aceste celule sunt realizate din materiale cu proprietati semi-conductoare si sunt mai subtiri decat firele de par. Si pentru a rezista pentru multi ani intemperiilor de afara, celulele sunt pozitionate ca un sandwich intre materiale de protectie, dintr-o combinatie de sticla si/sau plastic.
Pentru a furniza mai multa putere, celulele fotovoltaice sunt conectate impreuna in unitati extinse, numite module sau panouri. Panourile pot fi folosite individual sau pot fi conectate pentru a forma o matrice. O matrice sau mai multe sunt apoi conectate la reteaua electrica grid, care este parte din sistemul fotovoltaic complet. Datorita acestei structuri modulare, sistemele fotovoltaice pot fi construite incat sa sustina orice putere electrica necesara, mica sau mare.
Panourile si matricile sunt doar o parte din sistemul fotovoltaic. Sistemul include si structuri care orienteaza panourile catre soare, impreuna cu celelalte componente care conduc direct curentul si electricitatea produsa de module, si care o transforma in curent alternativ, electricitate folosita pentru energia electrica a tuturor necesitatilor unei case.
Iata cateva beneficii ale panourilor fotovoltaice:
- Electricitate tot timpul anului:
Panourile solare genereaza electricitate curata, gratuita, de care poti dispune tot anul, cu o durata de viata de peste 25 ani, ceea ce le face o investitie grozava.
- Creste valoarea locuintei si poti castiga bani din surplus:
Poti vinde surplusul de electricitate generat de panourile fotovoltaice. In plus vei creste valoarea proprietatii tale, daca te decizi sa vinzi.
- Diminueaza amprenta de carbon:
O casa dotata cu panouri fotovoltaice ajuta in eliminarea emisiilor casnice daunatoare.
On Grid sau sisteme individuale (off grid)?
Sistemele tip grid este un mod de a te asigura ca nu ramai fara electricitate vreodata. Daca sistemul de panouri fotovoltaice pe care il folosesti pentru locuinta proprie genereaza mai multa energie decat ai nevoie intr-o zi, acest surplus poate fi exportat catre sistemul de panouri grid. Deci daca ai nevoie de mai multa electricitate decat panourile tale genereaza, grid-ul poate oferi asta.
Sistemul de panouri individuale nu sunt conectate matricei dar in schimb incarca o baterie solara. Si aceste baterii solare depoziteaza electricitatea generata de propriile panouri. Pentru acoperirea necesitatilor, electricitatea depozitata in aceste baterii va fi folosita. De obicei optiunile de panouri individuale se folosesc in locuri unde nu se pot instala sisteme tip grid. De obicei sunt mai scumpe, datorita costului bateriilor solare.
Sistemele de panouri sunt una din solutiile pentru generarea de energie care prezinta o crestere impresionanta.
In plus multe persoane opteaza pentru aceasta varianta datorita costurilor reduse in timp la consum si posibilitatea de independenta energetica desi initial necesita o investitie mai consistenta. Iar garantia de 25 ani poate fi argumentul final pentru cine inca mai are dubii.
https://www.bucurestilazi.ro/tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-panouri-fotovoltaice/Tot ce trebuie sa stii despre panouri fotovoltaiceProdusebaterii solare,celule fotovoltaice,fotovoltaice,kit panouri solare,panou solar,panouri fotovoltaice pentru o casa,panouri fotovoltaice pret,panouri solare,panouri solare fotovoltaice,panouri solare pret,sisteme fotovoltaicePanourile fotovoltaice utilizeaza una din puterile gratuite cele mai importante ale naturii: energia produsa de catre soare. Panourile solare, cunoscute ca sisteme fotovoltaice folosesc tehnologia semi-conductoare de la soare pentru a o trasnforma in electicitate. Panouri solare fotvoltaice- cum functioneaza? Materialele fotovoltaice convertesc lumina solara in energie electrica. Un singur dispozitiv...admin contact@zao.roAdministratorBucuresti la Zi
Lasă un răspuns