Cladirile, sunt considerate a fi constructii care delimiteaza un  spatiu inchis si care au functia principala de a adaposti, fie oameni, fie alte vietuitoare dar si bunuri, materiale si procese tehnologice, impotriva unor actiuni nefavorabile ale mediului inconjurator.

Constructiile ingineresti sunt acele constructii care au au caracter special, au legatura mai ales cu procesele tehnologice. Aici putem include urmatoarele: caile de comunicatie terestra, tuneluri, poduri, viaducte, constructii hidrotehnice, cosuri de fum,rezervoare, silozuri, linii de transport pentru energia electrica, dar si multe altele.

O clasificare a constructiilor poate fi urmatoarea:

 1. Clasificarea constructiilor dupa destinatie
 2. Clasificarea constructiilor dupa importanta

In raport cu destiantia pe care o au, constructiile se impart in cladiri si constructii ingineresti iar la randul lor, aceste categorii pot si impartite in mai muulte clase si grupe.

constructiiIn ceea ce priveste cladirile industriale, acestea pot fi prezente intr-o mare diversitate de solutii, mai ales in functie de tipul dar si de natura proceselor industriale, pe care aceasta le adaposteste.  Cladirile industriale, cuprind cladiri de productie cum sunt halele, atelierele,blocurile de fabricatie, si altele. In schimb, cladirile si constructiile agrozootehnice, sunt in special destiare sectoarelor cerealiere, hortiviticol si zootehic.

Din clasa cladirilor social culturale fac parte teatrele, casele de cultura,cinematografele, scolile, spitalele.

Cladirile de locuit  pot fi individuale, in blocuri cu apartamente, camine pentru muncitori, studenti, elevi, cabane, hoteluri, case de odihna si altele.

Dupa tipul structurii de rezistenta, cladirile se impart in:

 • Cladiri cu pereti portanti;
 • Cladiri cu schelet portant;
 • Cladiri cu structira mixta;
 • Cladiri cu structura speciala;

Dupa importanta, se obtine urmatoare insiruire:

 • Constructii de importanta exceptionala;
 • Constructii care au o importanta deosebita;
 • Constructii de o importanta medie;
 • Constructii de importanta secundara;
 • Constructii neimportante (avarierea acestora nu prezinta un pericol pentru viata)

Gabaritele spatiilor functionale sunt influentare de:

-destinatia constructiei;

-tipul tehnologiei industriale care este folosita in acest scop;

-configuratia fluxurilor tehnologice dar si configuratia circulatiilor interioare, atat pentru personal cat si pentru transportul materialelor;

Sectorul zootehnic se pare ca are nevoie de cladiri cu functionalitatoi cum sr fi cele care sunt destinate crescatoriilor de animale, gradjurile ori adaposturile. Acest sector mai necesita cladiri de tipul serelor, a cramelor sau a fabricilor de prelucrari legume si fructe si Constructii industriale Bucuresti va poate sari in ajutor daca necesitati astfel de tipuri de constructii.

Cum aproape toate constructiile snt obiecte materiale care au un caracter imobil si se utilizeaza acolo unde se construiesc, cladirile, in mod sopecial mai pot fi caracterizate printr-o nota distinctiva, mai ales in raport cu constructiile ingineresti.

Cum incadrarea constructiilor in clase de importanta duce la diferite nivele de asigurare, tocmai in functie de aceste niveluri, sunt alese valorile actiunilor temporare care sunt incluse in gruparile speciale.

Clasele de importanta sunt urmatoarele:

Clasa I, care cuprinde constructii de importanta mai ales pentru societate, in timpul cutremurelor dar si dupa acestea, si trebuie sa fie asigurate integral.

Clasa II, cuprinde constructii de importanta deosebita unde se impun limitarea avariilor, si se are in vedere consecintele acestora.

Clasa III, cuprinde constructiile de importanta normala si sunt exact acele constructii care nu fac parte din primele clase.

Cum pot fi clasificate constructiilehttp://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2018/10/constructii.jpghttp://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2018/10/constructii-150x150.jpgadminServiciiConstructii industriale BucurestiCladirile, sunt considerate a fi constructii care delimiteaza un  spatiu inchis si care au functia principala de a adaposti, fie oameni, fie alte vietuitoare dar si bunuri, materiale si procese tehnologice, impotriva unor actiuni nefavorabile ale mediului inconjurator. Constructiile ingineresti sunt acele constructii care au au caracter special, au legatura...Blog despre Bucuresti la zi