Vasele pentru gatit sunt adesea confectionate din aluminiu, intrucat este un bun conductor de caldura. Alarmant este faptul ca, atunci cand gatesti sau depozitezi mancaruri in astfel de vase, aluminiul ajunge inevitabil si in preparatele tale si nu doar ca le altereaza gustul, dar pune si in pericol sanatatea (acumularea sa in organism fiind asociata cu un risc marit de osteoporoza, cancer, Alzheimer s.a.).

Este un subiect controversat, insa ar trebui sa stii ca, desi, prin spalare sub jet de apa, inlaturi intr-adevar o parte din bacteriile de pe suprafata carnii, e imposibil sa le inlaturi pe toate. In schimb, iti contaminezi chiuveta cu agenti potential patogeni.

nutritionistProteinele fac parte din grupul celor trei macronutrienti primari de care organismul nostru are nevoie pentru a se dezvolta si functiona corect. Ele au un important rol structural, fiind folosite asemenea unor „caramizi” la constructia celulara, participa la sinteza enzimelor si a anticorpilor, intra in compozitia anumitor hormoni si contribuie la transportul diferitelor substante in sange. Un nutritionist din Iasi va putea sa va ajute fara probleme, cu orice sfat.

Exista o dezbatere aprinsa asupra cantitatii de proteine pe care o persoana ar trebui s-o consume pe zi. Cei mai multi specialisti sunt de parere ca aportul optim de proteine in cazul femeilor ar fi de 46 g/zi, in timp ce pentru barbati acesta ar fi de 56 g. Orice exces este tranformat in energie, care, daca nu este consumata, ajunge sa fie depozitata sub forma de tesut adipos.

Ca sa-i asiguri organismului necesarul de proteine, fara riscul de a lua in greutate, e bine sa-ti alegi cu grija sursele alimentare. Cantitatea de proteine pe care o furnizeaza un aliment n-ar trebuie a fie un criteriu absolut. Mai ales daca vrei sa slabesti, e bine sa tii cont si de densitatea calorica a acestuia. Un cabinet de nutritie in Iasi va poate aduce pe calea cea buna. Pentru ca dieta ta sa dea rezultatele asteptate, alege-ti alimentele in functie de raportul dintre proteinele si caloriile pe care le contin. Ca sa-ti fie mai usor, ti-am pregatit un clasament al celor mai bune optiuni alimentare sub acest aspect.

Cantitatea de proteine furnizata in functie de tipul de branza per portie: 5 g – branza cottage cu procent mic de grasime,  8 g – branzica de vaci degresata, 10 g – parmezan. De mentionat este ca Mozzarela degresata si branzica slaba ofera cele mai multe proteine per calorie, in timp ce branzeturile grase sunt departe de a fi o sursa optima din acest punct de vedere, furnizand 1 g de proteine la 20 calorii.

Afla ce sfaturi ai putea primi de la un nutritionist din Iasi!https://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2017/10/nutritionist.jpghttps://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2017/10/nutritionist-150x150.jpgadminServiciiCabinet nutritie iasi,Cardio Center,Cardiolog bun Iasi,Cardiologie pediatrica,Cardiologie pediatrica iasi,Medic nutritionist iasi,Nutritionist bun iasi,Nutritionist IasiVasele pentru gatit sunt adesea confectionate din aluminiu, intrucat este un bun conductor de caldura. Alarmant este faptul ca, atunci cand gatesti sau depozitezi mancaruri in astfel de vase, aluminiul ajunge inevitabil si in preparatele tale si nu doar ca le altereaza gustul, dar pune si in pericol sanatatea...Blog despre Bucuresti la zi