Daca doriti sa aflati cel mai rapid mod de a intelege principiul de functionare al unei balante electronice  sau al unei balante analitice este in primul rand sa intelegeti  modul cum sunt construite aceste balante.  Exista doua tipuri de balante electronice: cele cu mechanism electromagnetic si cele cu resort. Cele doua sunt bazate  pe niste principii complet diferite insa au si ceva in comun: niciuna diontre aceste doua tipuri de balante  nu masoara masa direct. Acestea masoara forta cu care actioneaza asupra talerului si abia apoi aceasta forta este transmisa semnalului electric  dupa care este afisata pe ecranul digital.

cantare-electronicePentru a masura forta, balanta electromagnetica  foloseste o forta care este generata de catre un magnet  si un resort, in timp ce o balanta cu resort  cu rezistenta electrica se foloseste  de raspunsul resortului de vis-a-vis  de forta aplicata asupra talerului.  Astfel, cum comentati faptul ca  balantele electrice  afiseaza masa obiectelor  de cantarit,  daca ele nu masoara masa? Aceasta se datoreaza referintelor standard  de cantarire. In mod practice, forta aplicata resortului  sau a talerului este convertita in masa si astfel o balata  care nu poate sa converteasca in masa  nu pioate sa afiseze un rezultat corect. Bineinteles ca exista si posibilitatea  unor erori care  se clasifica la randul lor in mai multe categorii. Erorile de cantarire la o balanta analitica sunt cel mai des intalnite  si sunt caracterizate printr-o diferenta de afisaj  intre forta aplicata  si conversia care nu este facuta in mod coret , in masa.  O balanta cu o capacitate de 200 de grame  este asezata pe un taler iar afisajul poate sa indice dor 160 de grame. In acest mod este indicat faptul ca  eroarea de 40 de grame  va fi valabila pentru oricare alt obiect de cantarit.  De cele mai multe ori eroarea apare  atunci cand calculele pentru conversie nu sunt facute corect de catre  sistemul electronic.

Aceasta metoda prin care balantele electronice convertesc forta in masa  sunt explicate destul de bine in manualul utilizatorului  care insoteste fioecare balanta. Acesta are legatura  cu ajustarile de locatie, calibrarea sau ajustarile de cantarire. Asezand balanta intr-un alt loc  fata de cel initial  rezultatele pot sa fie diferite si strans legate de acceleratia gravitationala. Prin urmare, rezultatele  nu vor fi exact aceleasi.

Erorile de linearitate este capacitatea unei balante de a afisa acelasi rezultat de fiecare data cand obiectele identice sunt cantarite indifferent de numarul de cantariri. Este foarte important sa fie determinat tipul de eroare  pentru a se sti exact ce anume trebuie sa fie reparat sau recalibrate. Pentru a se folosi in conditii optime o balanta, de la bun inceput trebuie sa se determine daca eroare se datoreaza unei probleme de senzitivitate sau linearitate. Pentru determinarea acestui lucru trebuie sa se foloseasca acelasi obiect de cantarit de cateva ori la rand  si daca rezultatul este acelasi ,eroare nu este legata de linearitate ci de senzitivitate.

Modul de functionare al balantei electronicehttps://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2017/09/cantare-electronice.jpghttps://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2017/09/cantare-electronice-150x150.jpgadminProduseServiciibalanate analitice,balante electroniceDaca doriti sa aflati cel mai rapid mod de a intelege principiul de functionare al unei balante electronice  sau al unei balante analitice este in primul rand sa intelegeti  modul cum sunt construite aceste balante.  Exista doua tipuri de balante electronice: cele cu mechanism electromagnetic si cele cu resort....Blog despre Bucuresti la zi