Perforatiile patrate sunt cele mai frecvent folosite in gama de produse perforate, chiar daca  sunt utilizate pentru aplicatii tehnice sau pentru aplicatii decorative. Sunt cele mai des utilizate datorita multiplelor intrebuintari, a avantajelor pe care le prezinta si a rezistentei foarte mari, deoarece un orificiu rotund este cea mai solida forma.

Modelul standard al gaurilor este de forma patrata iar in ceea ce priveste dimensiunea gaurilor ea poate varia in functie de grosimea tablei. Cu cat marimea gaurilor este mai mare creste si grosimea. Dimensiune gaurilor perforate pleaca de la 1 mm in sus. Tabla mai poate avea grosimi diferite si in functie de materialul din care este realizata.

Ea poate fi realizata din inox, aluminiu sau otel, iar unele firme pot aduce la comanda si din otel galvanizat. Designerii si arhitectii aleg sa foloseasca aceasta tabla si pentru aspectul placut din punct de vedere vizual. Cele mai folosite materiale cu perforatii patrate folosite in amenajari interioare,  exterioare si arhitectura sunt cele de tabla perforata sau de placi.

tabla-perforata-cu-perforatii-patratePerforatiile patrate pot fi dispuse la 45º, 60º sau 90º in functie de aplicatie. Perforatiile patrate ofera posibilitatea unei suprafete deschise de mari dimensiuni si pot fi dispuse in linie dreapta, diagonal, triunghiular sau in siruri decalate. Placile perforate cu perforatii patrate pot fi folosite in numeroase aplicatii, cum ar fii:

Sitele  se folosesc in:

 • agricultura pentru sortarea sau calibrarea semintelor
 • in industria constructiilor
 • in industria reciclarii pentru sortarea materialelor
 • fatade de case
 • balustrade,
 • in arhitectura si pentru design interior
 • tavane, pereti, parapeti

Perforatiile patrate pot fi aranjate în şiruri paralele, diagonale si de cele mai multe ori decalate. Perforatiile patrate, ofera o suprafata deschisa mare pentru aplicatii ca ventilaţie sau de securitate. Iata cateva exemple de aplicatii pentru placi perforate cu perforatii patrate:

 • Placi pentru ventilatie si pentru securitate
 • Placi pentru ventilatie si siguranta pentru industria constructiilor
 • Elemente de carcasă de ventilaţie şi de securitate pentru carcase de servere
 • Fatade
 • Ecrane pentru protectie solara si difuzare
 • Balcoane si balustrade

Tabla perforata decorativa este o placa cu modele in forma de cruce si se utilizeaza in scopuri decorative pentru fabricarea mastilor de radiatoare si a protectiilor pentru seminee. Este fabricata din aluminiu (99,5%). Dimensiunea standard a foilor este de 1000 x 2000 mm. Panoul perforat poate fi brut sau anodizat, de culoare naturala, aurie sau bronz, sau dupa preferinta poate fi vopsita in camp electrostatic. Tabla perforata decorativa mai poate avea diverse modele de perforatie.

Tabla perforata cu gauri patrate, este tabla perforata gaurita sau stantata si se livreaza modelul standard din stoc sau poate fi personalizata la comanda. Este preferata de birourile de arhitectura datorita aspectului placut si deosebit. Se foloseste la balustrade, fatadele balcoanelor, teraselor, afisaje, pentru a masca si impartii spatiile, pentru realizarea de jocuri de lumini si pentru a masca un sistem audio sau boxele.

Se mai foloseste ca sita dar si pentru a separa produsele de diferite dimensiuni. Tabla cu perforatii patrate este din otel, inox sau aluminiu si poate fi vopsita. Perforatiile sun dispuse in mod normal in zig-zag dar pot fi si la 90° sau 45°. Tabla perforata este un material industrial care are o mare rezistenta si este folosita in spatii industriale, insa in ultimul timp incepe sa castige teren si in amenajarea locuintelor. Este un material utilizat atat pentru aplicatii strucrurale dar si decorative. Aceasta este folosita la protejarea si inchiderea spatiilor si are avantajul ca permite luminii si aerului sa patrunda in interior.

Tabla cu perforatii patrate este folosita in industria constructiilorhttps://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2018/10/Tabla-perforata-cu-perforatii-patrate.gifhttps://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2018/10/Tabla-perforata-cu-perforatii-patrate-150x150.gifadminProduseperforatii rotunde,tabla gaurita,tabla perforata,tabla perforata otel,tabla perforatii patrate,tabla perforatii rotundePerforatiile patrate sunt cele mai frecvent folosite in gama de produse perforate, chiar daca  sunt utilizate pentru aplicatii tehnice sau pentru aplicatii decorative. Sunt cele mai des utilizate datorita multiplelor intrebuintari, a avantajelor pe care le prezinta si a rezistentei foarte mari, deoarece un orificiu rotund este cea mai...Blog despre Bucuresti la zi