Pentru orice persoana pasionata de arta plastica, alegerea pensulelor pentru realizarea viitoarelor picturi este o etapa foarte importanta. Pensulele se regasesc in foarte multe forme si marimi, insa exista cateva criterii de alegere ale acestora.

pensulaIn functie de forma varfului pensulei, exista pensule sintetice cu maner scurt, pensule rotunde cu varful subtire si lung, pensule rotunde cu varful scurt, pensule late.

Pensulele sintetice cu maner scurt se folosesc pentru picturile in culori acrilice, acuarele sau tempera. Ele se pot folosi si la creatiile in culori de ulei. Aceaste pensule se caracterizeaza printr-un par foarte fin, fiind precise.

Pensulele rotunde cu varful subtire si lung sunt elastice, permitand un control superior al miscarilor.

Pensulele rotunde cu varful scurt se folosesc, in mare parte, pentru culorile cu un grad de vascozitate crescut, cum ar fi culorile pe baza de ulei.

Pensulele cu par sintetic late sunt foarte utile pentru pictarea fundalurilor sau a suprafetelor mari.

Un alt criteriu de clasificare al pensulelor din par sintetic este dupa tipul de culoare. Pentru culorile fluide, cum ar fi acuarelele, este recomandata o pensula cu peri moi, iar pentru culorile de ulei se va folosi o pensula cu peri grosi.

Si manerul unei pensule este important. Manerele lungi se folosesc pentru picturile de dimensiuni mari, fiind foarte potrivite mai ales cand ne dorim sa avem o imagine de ansamblu asupra picturii, lucrand de la o distanta mai mare fata de panza.

Intr-un desen, detaliile fac diferenta. Acestea se pot face utilizand o pensula cu capat rotund. Cu cat pensula este mai mica, cu atat liniile rezultate vor fi mai subtiri.

In general, pensulele cu par sintetic sunt mult mai rezistente in timp si mai rentabile din punct de vedere al pretului, comparativ cu cele din par natural.

In functie de dimensiune, pensulele utilizate in arta plastica se impart in 5 categorii: foarte lungi, cu un diametru peste 6.1 cm, pensule lungi, cu un diametru cuprins intre 5 si 6,1 cm, pensule de lungime medie, care au intre 3 si 4 cm, pensule scurte, de 2-3 cm si pensule foarte scurte, ce nu depasesc 2 cm.

Rezultatul obtinut depinde foarte mult de calitatea pensulelor folosite. De aceea, pensulele trebuie sa fie realizate din materiale de calitate, pentru a putea fi profesionale.

Intretinerea corespunzatoare a acestora le va face sa isi pastreze proprietatile o perioada indelungata de timp, de aceea, dupa fiecare utilizare, trebuie sa fie curatate cat mai bine.

Foarte multe persoane tind sa acorde o atentie speciala doar culorilor, uitand de importanta pensulelor cu par sintetic. Detaliile fac intotdeauna diferenta, de aceea, este indicat sa se tina cont de fiecare ustensila in parte, pentru a obtine pictura mult dorita.

Concluzionand, fie ca vorbim de persoane cu foarte multa experienta acumulata in pictura, fie ca vorbim de cei care picteaza doar in timpul liber si sunt incepatori, pensulele din par sintetic sunt o alegere inspirata, datorita raportului calitate pret.

Fiind foarte multe modele, puteti alege pe cea care sa se potriveasca picturii pe care o veti realiza.

Tipuri de pensule cu par sintetichttps://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2018/08/pensula.jpghttps://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2018/08/pensula-150x150.jpgadminProduseacuarele,blocuri de desen,culori acrilice,culori de ulei,cutie de lemn,pensule cu par sinteticPentru orice persoana pasionata de arta plastica, alegerea pensulelor pentru realizarea viitoarelor picturi este o etapa foarte importanta. Pensulele se regasesc in foarte multe forme si marimi, insa exista cateva criterii de alegere ale acestora. In functie de forma varfului pensulei, exista pensule sintetice cu maner scurt, pensule rotunde cu...Blog despre Bucuresti la zi