Cand vine vorba de sanatatea noastra si a celor dragi trebuie sa luam decizii responsabile. Fiecare alegere pe care o facem si care favorizeaza acest lucru este una buna si care va avea efecte pozitive de care ne vom bucura pe termen lung. Doar ca uneori nu prea stim cu ce sa incepem.

Sa facem sport? Da, este un lucru benefic pentru noi. Sa incepem sa dormim responsabil? Este si acesta un pas important. Sa incercam o dieta sanatoasa? Doar daca o transformam in rutina.

Alimentele pe care le consumam au un impact urias asupra sanatatii noastre si, evident, o rutina alimentara sanatoasa este primul pas pe care trebuie sa-l facem. Dar putem „condimenta” acest stil de viata, folosindu-ne de cateva trucuri benefice pentru sanatatea noastra, de exemplu consumul de ulei de Aloe Vera. Cu singuranta ca ai mai auzit de Aloe Vera, dar poate nu esti inca familiar cu proprietatile sale benefice, asa ca ramai la acest articol pentru a descoperi cat de importanta este consumarea acestui tip de ulei.

Planta, si implicit extractele de Aloe Vera au un continut remarcabil de nutrienti, printre care amintim:

  • vitamine: A, C, E, acid folic si vitaminele din complexul B;
  • minerale: calciu, sodiu, seleniu, magneziu, mangan, potasiu, cupru, zinc si fier;
  • enzime, printre care si Bradikinina cu rol antiinflamator;
  • antrachinone, compusi cu efect laxativ;
  • zaharuri (monozaharide si polizaharide);
  • polifenoli (substante cu rol antioxidant);
  • acizi grasi;
  • acid salicilic;
  • aminoacizi esentiali;
  • saponine, substante cu proprietati antiseptice si de curatare.

Care sunt proprietatile benefice ale uleiului de Aloe Vera?

Uleiul de Aloe Vera are capacitatea de a calma arsurile la stomac.

Arsurile la stomac reprezinta una din simptomele refluxului gastroesofagian, afectiune digestiva tot mai frecventa in zilele noastre. Specialistii confirma ca utilizarea uleiului de Aloe Vera amelioreaza acest simptom.

Uleiul de Aloe Vera ajuta la scaderea glicemiei.

Un studiu realizat pe un grup de persoane cu diabet arata potentialul uleiului de Aloe Vera de a fi folosit ca factor in scaderea nivelului de zahar din sange. Este recomandata administrarea a doua lingurite de ulei pe zi, minimum doua saptamani. Acest lucru a condus la diminuarea valorilor glicemiei, respectiv a numarului de trigliceride in cazul persoanelor participante.

Uleiul de Aloe Vera vindeca arsurile in mod rapid.

Datorita efectului calmant, antiinflamator si antiseptic, uleiul de Aloe Vera este ideal nu doar pentru tratarea arsurilor de gradul I si II, ci si pentru reducerea timpului de vindecare al ranilor cu pana la 9 zile.

Uleiul de Aloe Vera este util in hidratarea si detoxifierea organismului.

Consumul sucului sau a uleiului de Aloe Vera sub forma de bauturi sau adaugarea acestuia in smoothie-uri reprezinta o modalitate eficienta de hidratare a organismului, precum si de recuperare dupa efort fizic intens. Totodata, mentinerea unui nivel optim de hidratare ajuta corpul in procesul de detoxifiere prin eliminarea resturilor alimentare si altor reziduuri.

Uleiul de Aloe Vera ingrijeste pielea si intarzie aparitia ridurilor.

Extractele de Aloe Vera sunt ingrediente cheie in produsele pentru ingrijire a tenului, inclusiv cele antiaging. Aloe Vera sporeste activitatea fibroblastelor, celule care la randul lor joaca un rol important in sintetizarea colagenului. Intr-un studiu clinic la care au participat 30 de femei cu varsta peste 45 de ani, aplicarea topica a uleiului de Aloe Vera pe o perioada de 3 luni s-a dovedit a fi benefica in ceea ce priveste cresterea productiei de colagen si implicit imbunatatirea elasticitatii pielii.

Asadar, daca iti doresti sa iti imbunatatesti stilul de viata, introdu acest ingredient minune si anume acest ulei de Aloe Vera in rutina ta alimentara si bucura-te de beneficiile pe care acesta le va aduce pe termen lung.

Ulei de Aloe Vera – proprietati benefice pentru sanatatea noastraadminProduseAloe Vera nutrienti,ulei de Aloe Vera,ulei de Aloe Vera proprietati sanatoase,ulei de Aloe Vera proprietatile benefice,ulei de Aloe Vera rutina alimentaraCand vine vorba de sanatatea noastra si a celor dragi trebuie sa luam decizii responsabile. Fiecare alegere pe care o facem si care favorizeaza acest lucru este una buna si care va avea efecte pozitive de care ne vom bucura pe termen lung. Doar ca uneori nu prea stim...Blog despre Bucuresti la zi