Certificatul iso 14001 reprezinta standardul international pentru sistemele de management de mediu. Sistemul de management de mediu ISO 14001 este potrivit pentru fiecare organizatie in parte, indiferent de tip sau dimensiune, chiar daca ele sunt private, non-profit sau  guvernamentale. E nevoie ca o organizatie sa considere faptul ca toate aspectele legate de mediu sunt relevante la operatiunile sale, cum ar fi apa si canalizarea, poluarea aerului, contamintarea solului, gestionarea deseurilor, atenuarea schimbarilor climatice, utilizarea si adaptarea resurselor.

Ca fiecare standard in parte, certificatul ISO 14001 include o nevoie continua de a imbunatati procesele unei organizatii siabordarea tuturor preocuparilor legate de mediu.

Certificatul ISO 14001 te poate ajuta la:

  • Imbunatatirea performantei afacerii tale de gestionare a aspectelor de mediu;
  • Indeplinirea obligatiilor in conformitate legala;
  • Reducerea amenzilor;
  • Generarea cecerii crescute pentru serviciile si produsele tale si cresterea gradului de acceptare a ambelor datorita unui certificat iso 14001;
  • Economia materialelor prin prelucrarea completa a produselor, reciclarea si inlocuirea deseurilor;
  • Consumul redus de energie;
  • Costurile reduse de stocare a materialelor;
  • Costuri reduse pentru evacuari, emisii, manipularea deseurilor, transportul si eliminarea lor;
  • Cresterea randamentelor proceselor;
  • Mult mai putine audituri din partea clientilor.

Astfel, acest certificat iso 14001 garanteaza companiei tale, angajatilor tai dar si altor parti interesate, un sistem de management al mediului foarte eficient, impactul tuturor acestor actiuni interprinse fiind masurat constant si imbunatatit.

Certificarea unui certificat reprezinta un proces strategic care permite tuturor organizatiilor sa obtina foarte multe avantaje si beneficii in gestionarea si administrarea corecta a resurselor, dar si sa faca fata tuturor provocarilor pietei.

Industrializarea intensiva a dus de-a lungul vremii la efecte dezastrause asupra intregului ecosistem. Atat animalele, plantele cat si sanatatea omenirii sufera cu adevarat. De asemenea, pe langa toate acestea vorbim si despre nereciclarea materialelor.

Pentru mai multe organizatii, protectia mediului reprezinta o problema financiara, organizatiile sunt nevoite sa introduca unele solutii tehnologice integrate care protejeaza mediul, asigura resurse si maresc competivitatea economica si tehnica.

Indiferent de ce tip este organizatia ta, ar trebui sa iei cu adevarat in serios acest certificat iso 14001 daca doresti sa te bucuri de toate aceste avantaje dar si sa protejezi mediul in acelasi timpo.

Nu este noua ideea existentei sistemului de mediu. Aceasta idee a fost conturata cu foarte mult timp in urma, atunci cand idustria si-a format un mod propriu de gestionare a problemelor de mediu cu care se confrunta.

Preocuparea accentuata pentru protectia mediului inconjurator este o consecinta a dezvoltarii economice din ultimii ani, a constientizarii faptului ca mediul in care traim trebuie sa fie protejat, atat pentru noi cat si pentru generatiile care vor veni!

Scopul acestui standard este de a sustine protectia mediului dar si de a preveni poluarea prin managementul sistematic de mediu cu privire la activitatile si zonele care au un impact mare asupra acestuia.

Certificatul ISO 14001 isi propune sa ofere tuturor organizatiilor sale, elementele necesare pentru construirea si implementarea unui sistem de management de mediu. Acesta este aplicabil fiecarei organizatii care isi doreste implementarea, mentinerea si imbunatatirea unui asemenea sistem de mediu indiferent de marimea si tipul acesteia.

Certificat iso 14001 – Detaliihttp://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2020/03/certificare-iso-1024x682.jpeghttp://www.bucurestilazi.ro/wp-content/uploads/2020/03/certificare-iso-150x150.jpegadminServiciicertificat iso 14001,certificatul iso 14001,sistemul de management de mediu,standard iso 14001Certificatul iso 14001 reprezinta standardul international pentru sistemele de management de mediu. Sistemul de management de mediu ISO 14001 este potrivit pentru fiecare organizatie in parte, indiferent de tip sau dimensiune, chiar daca ele sunt private, non-profit sau  guvernamentale. E nevoie ca o organizatie sa considere faptul ca toate...Blog despre Bucuresti la zi