Scopul urmatoarelor criterii este de a explica cele mai importante puncte care trebuie remarcate atunci cand se lucreaza cu microbalante, semi-micro si balante analitice in cazul in care sunt necesare rezultate de inalta calitate. In urma unor indicii succinte privind amplasarea si functionarea corespunzatoare a blantelor, influentele perturbatoare asupra cantaririi vor fi discutate in detaliu. Cele mai multe dintre aceste influente pot fi recunoscute printr-o schimbare lenta in afisajul de greutate (deplasare).

Temperatura mediului ambiant. Stablilitatea temperaturii ambiante este prioritara cantaririlor mai ales pe o perioada mai lunga. In ciuda convingerii adanc inradacinate ca balantele analitice trebuie sa fie plasate intr-o camera separata, cu aer conditionat, pentru a asigura o temperatura cuprinsa intre 20-25 grade C, in realitate, aceste conditii nu sunt potrivite.

250-balante-analit2.a. Aerul conditionat si curentii de aer care sunt sursa de perturbatie majora pentru cantarire. Oprirea aparatului de aer conditionat pentru a nu produce o variatie de temperatura in timpul de cantarire, care, de asemenea, duce la erori, chiar mai mari.

2.b. De asemenea, in cazul in care probele cantarite sunt scoase din frigider pe suprafata lor se va acumula, prin condensare, picaturi de apa care vor cauza o variatie incantarire dand la final un rezultat fals, datorita faptului ca se cantareste si apa. In general, echilibrul termic intre vasul de cantarire si cantarirea probei este foarte important.

2.c. Nu trebuie sa existe probe de cantarire foarte volatile (de exemplu, alcool), pentru ca nu este simplu. Acest lucru se poate realiza numai in vase bine inchise, care sa nu duca  la instabilitate sau de volatilitate de cantarire.

  1. Influente magnetice si electrostatice.

Un efect de instabilitate este cauzata de incarcarea electrostatica a vaselor cantarite. In ultimul timp, folosindu-se vase de plastic s-au creat mari probleme. Acelasi lucru se intampla cu probele, care pot fi incarcate electrostatic, cum ar fi filtrele de aer sau chiar unele pulbere.

Progresele tehnologice in domeniul electronicii au simplificat in mod considerabil functionarea unei balante analitice, in mod drastic la reducerea timpului de cantarire, si a facut astfel balantele, adaptabile incat acestea sa poata fi acum integrate direct intr-un proces de productie.

Riscul inerent al acestui progres, cu toate acestea, este faptul ca nu sunt luate suficiente masuri de ingrijire pentru a preveni influentele perturbatoare din zona inconjuratoare. Acestea implica de obicei efecte fizice masurabile pentru microbalante,  balante semi-micro si  balante analitice, pe care acestea nu le pot suprima, deoarece ele genereaza modificari de greutate masurabile (de exemplu, prin evaporare lenta, absorbtia de umiditate), sau forte care actioneaza asupra platanului de cantarire si esantionului de cantarire (de exemplu, magnetism, electrostatica) si care sunt interpretate de balanta ca modificari in greutate.

Din moment ce interpretarea corecta a datelor tehnice este, de asemenea, de o importanta imensa in evaluarea unui rezultat de cantarire, conditiile tehnice cele mai comune trebuie sa fie absolut in orice moment controlate. Pentru rezultate excelente este important ca cel de la care veti cumpara balanta de care aveti nevoie sa asigure un transport in deplina siguranta, dar de asemenea, sa va ajute cu informatii specific privind instalarea acesteia in locul potrivit.

Criterii importante pentru balante analiticeadminProdusebalante,balante analitice,balante de laborator,balante de precizie,balante electronice,balante farmaceutice,microbalanteScopul urmatoarelor criterii este de a explica cele mai importante puncte care trebuie remarcate atunci cand se lucreaza cu microbalante, semi-micro si balante analitice in cazul in care sunt necesare rezultate de inalta calitate. In urma unor indicii succinte privind amplasarea si functionarea corespunzatoare a blantelor, influentele perturbatoare asupra...Blog despre Bucuresti la zi